Procés català

Diputats britànics visitaran els presos i es reuniran amb Torra i Torrent

Un representant escocès al parlament de Westminster diu que l’empresonament dels líders independentistes és "estrany i cruel"

per Redacció, 17 de setembre de 2018 a les 17:10 |
Quim Torra, entrant a la presó de Lledoners | Josep M. Montaner
Una delegació de diputats britànics visitarà el president d'Òmnium Jordi Cuixart i alguns dels altres presos a Lledoners dimarts al matí. El grup, que inclou tres diputats al parlament de Westminster pel Partit Nacional Escocès (SNP), també preveu reunir-se durant aquesta setmana amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, a més d’altres càrrecs electes de la CUP o el PSC, i activistes.

L’objectiu de la delegació és "captar l'atenció" dels polítics britànics pel que fa la situació de Catalunya, segons ha explicat a l'ACN el diputat escocès Gavin Newlands. "Mai hauríem imaginat que això podria passar a la Unió Europea; són coses d’altres temps, d’altres llocs", diu Newlands, que qualifica l'empresonament del president d’Òmnium i la resta de polítics presos "d'estrany, estrafolari i cruel".


Els membres de la delegació que és a Catalunya formen part de l'intergrup sobre Catalunya a la Cambra dels Comuns. Newlands ha explicat que volen tenir "més informació" sobre la situació dels presos i els seus judicis, quan s'acosta el primer aniversari del 20-S i de l'1-O.

"Si això hagués passat en qualsevol altre lloc de la Unió Europea, la Comissió, els caps d'estat i de govern arreu d'Europa ho haguessin condemnat", ha lamentat el diputat. Segons ell, el "silenci" de la UE s'ha d'acabar i la qüestió catalana ha d'arribar al "radar" dels polítics europeus i del Regne Unit. El diputat ha indicat que hi ha "diversos diputats al parlament britànic" que rebutgen la situació dels presos, tot i que la majoria de la cambra se centra en altres "problemes", com el Brexit.

Agenda de reunions

Els diputats escocesos a Catalunya tenen previst visitar Lledoners dimarts. A més, també es reuniran aquest mateix dia amb el conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident de la cambra, Josep Costa, el diputat de la CUP Carles Riera, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, o el vicepresident del Parlament, Josep Costa.


Dimecres, els diputats tenen prevista una trobada amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i dijous amb el PSC.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

 

Participació