dimecres, 3 de febrer de 2021

Els lletrats del Parlament rebutgen la fórmula de JxCat per mantenir el vot dels diputats suspesos

|

taula parlament


Els lletrats del Parlament han advertit aquest dilluns que la fórmula pactada per JxCat i ERC perquè Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull mantinguin el seu vot "no s'adequa al contingut".


L'informe sosté que l'escrit que va presentar JxCat per seguir votant per delegació no s'adequa a la resolució que va aprovar el ple el 2 d'octubre, perquè no designen a un substitut que exerceixi els seus drets, sinó que pretenen mantenir la delegació de vot d'aquests diputats.


Els serveis jurídics de la cambra catalana contesten així a l'informe demanat pel president del Parlament, Roger Torrent, aquesta mateixa tarda.


A la reunió de la Mesa que ha tingut lloc aquest dilluns s'han rebutjat les peticions de reconsideració presentades per Cs, el PSC-Units i PP, perquè no s'acceptés que Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn deleguessin el seu vot , perquè estaven suspesos.


DELEGACIÓ DE VOT


Després de la manca d'acord i la suspensió del ple dijous passat, van arribar a l'acord que els diputats de JxCat presentessin un per un la delegació del seu vot, la Mesa ho va aprovar i aquests grups de l'oposició van presentar les peticions de reconsideració que aquest dilluns s'han rebutjat.


Malgrat el rebuig a reconsiderar de la Taula del Parlament en què s'ha imposat la majoria independentista, Torrent ha informat als membres de l'òrgan rector que demanaria un informe als lletrats sobre si la via adoptada per JxCat contravenia la interlocutòria de suspensió, donant compliment a una petició del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de dijous.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH