Barcelona: pluja

FOTO Imatge espectacular de la tempesta que ha caigut a Barcelona aquesta tarda

L'Ajuntament ha activat el pla d'emergència per inundacions a causa de la insuficiència de drenatge

per Redacció, 15 de novembre de 2018 a les 18:15 |
Tempesta a Barcelona aquest dijous. | Alfons Puertas (Observatori Fabra)
La pluja està sent la protagonista de la jornada, amb acumulacions de més de 100 litres per metre quadrat en diversos punts del territori. També s'han produït casos d'inundacions i diversos incidents a causa de les fortes tempestes. A primera hora de la tarda, la pluja ha descarregat amb força i s'han registrat fins a 23,4 litres per metre quadrat a Barcelona en 30 minuts. La situació a la capital catalana és especialment complicada.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat, sobre les 17:00h, el pla d'emergències per inundacions a causa de la insuficiència de drenatge del clavegueram i ha emès un seguit d'avisos i consells per evitar accidents. Així, la xarxa de transport públic de la ciutat comtal també està patint els efectes de la pluja. El metro de Barcelona acumula diversos incidents des de primera hora de la tarda en gairebé totes les línies. En la majoria de casos, el servei s'ha anat restablint pocs minuts després de la incidència. A més, pel que fa als autobusos, TMB informa que el temps d'espera en les parades i el trajecte són més llargs del que és habitual. També es registren retards, alguns superiors als 30 minuts, en trens de Rodalies. Tarda passada per aigua 

La tarda de dijous es preveu que continuïn els xàfecs al litoral i prelitoral. Localment seran d'intensitat forta i puntualment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o de pedra petita. A la resta del territori els ruixats seran menys intensos. De cara a divendres, els núvols seran abundants arreu del territori però la probabilitat de pluja es concentrarà al sud, amb xàfecs localment forts fins al migdia. 

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

 

Participació