15desembre2018

Ajuntament Alcover

Bonificació del xipatge d'animals de companyia i control de colònies de gats

Alcover ha engegat dues campanyes adreçades a la protecció dels animals de companyia: per un costat el xipatge i el censat per fomentar la identificació; i per altra, el control de les colònies de gats a la via pública mitjançant l'esterilització. 

Xipatge i Censat

Els propietaris d'animals de companyia, gats, gossos o fures, tenen l'obligació, segons estableix la llei, de tenir xipats i censats els animals de companyia. Per aquest motiu, l'Ajuntament bonificarà a aquells veïns que estiguin empadronats i que vulguin identificar l'animal de companyia amb l'objectiu de localitzar els propietaris més ràpidament en cas de pèrdua i disminuir-ne l'abandonament.

La bonificació per xipar serà de 10€/animal (caldrà presentar factura justificativa de la despesa a l'Ajuntament) i aquest s'inscriurà al Registre municipal d’animals de companyia i també passarà a formar part del registre general d'animals de companyia (ANICOM).

Colònies de Gats

Per altra banda, el consistori ha iniciat una campanya de control de les colònies de gats a la via pública. La realitat és que la seva presència comporta un seguit de problemes, on la salubritat de l’entorn és la més compromesa i resulta més preocupant.

Una de les principals mesures adoptades és l'esterilització de les femelles que evita la superpoblació i les baralles derivades del zel, entre d'altres. Aquesta mesura es dur a terme gràcies a les persones voluntaries acreditades que els capturen i els traslladen a la consulta veterinària d'Alcover per poder-los esterilitzar. El cost d'aquesta actuació va a càrrec de l'Ajuntament.

Per altra banda, cal tenir en compte que està prohibit alimentar els animals a la via pública. Únicament les persones autoritzades per l'Ajuntament podran alimentar les colònies de gats i s'establiran diferents punt d'alimentació. El que es pretén és afavorir la comprensió ciutadana en mantenir les colònies controlades, disminuint d’aquesta manera les queixes per molèsties.


AddThis Social Bookmark Button