15desembre2018

Ajuntament Alcover

Alcover potencia els productes locals de cara a les festes de Nadal

L’organisme Alcover Funciona de l’Ajuntament d’Alcover amb la cooperació de les empreses PAC SL i Deligour.com han treballat conjuntament per incentivar el comerç local i l’aposta pels productes km.0. Aprofitant que s’acosten les festes de Nadal, s’ha impulsat una campanya amb l’objectiu de valorar el producte de proximitat i de qualitat, donar suport als productors locals i potenciar el comerç del territori.

La campanya es centra en el recull de les principals referències artesanes elaborades per empreses locals en un lot de productes sota un segell de qualitat certificat per l’organisme Alcover Funciona de l’Ajuntament d’Alcover i comercialitzat per l’empresa local Deligour de forma online (www.deligour.com).

Són onze les referències artesanes que constitueixen el lot alcoverenc:

Cervesa artesana Rosita, present en alguns dels millors restaurants amb estrella Michelin, elaborada amb ingredients naturals, sense additius ni conservants. Internacionalment premiada i present a 14 països.

Cervesa La Mula,  fundada al 2016 però amb un èxit creixent i engrescador gràcies a la seva elaboració artesana i una imatge jove i atrevida, fet que està conquerint els espais més selectes del territori.

Mel i codonyat El Remei, elaborat amb l’esforç de 3 generacions de treball tradicional, procedent de les muntanyes de Prades i caracteritzant els seus productes per les seves propietats saludables gràcies a una mel 100% natural, la qual els ha reportat diversos premis i reconeixements.

Cafè Ciano, destacats per la seva fórmula artesanal de microtorrat del cafè natural a les pròpies instal·lacions, tenint molta cura dels orígens del producte, per assegurar així uns sabors i uns matisos totalment personals i exclusius, sempre amb la màxima frescor i qualitat.

Avellanes torrades del Mas La Torreta, on la suma dels petits detalls, des de la composició del camps de la vall del riu Glorieta regats per l’aigua del propi riu, fins a l’experiència de 5 generacions des de la primera collita, fan que aquesta avellana negreta, trencada i torrada de forma tradicional, sigui diferent.

Ametlles ecològiques de Fruits Paño i olives arbequines. Empresa familiar líder a nivell nacional en l’elaboració de fruits ecològics i amb una presència comercial de caràcter internacional. Tot i la seva magnitud, la seva orientació persisteix en el producte ecològic, el comerç just i la investigació agrícola.

Secallona d’Embotits París, amb 100 anys d’experiència i mantenint productes de recepta familiar des dels seus inicis a l’obrador del carrer Sant Jaume d’Alcover del 1918.

Pernil Ibèric Origo Ibericus, com a projecte innovador rescatant de la història el pernil més antic de la península ibèrica, procedent de l’antiga Tarraco i amb dos mil anys d’història, comercialitzant l’ibèric totalment natural i sense additius tal com marca la seva producció més tradicional.

Oli d’oliva verge extra de la Cooperativa agrícola d’Alcover amb D.O.P.Siurana. Una de les referències locals amb més tradició històrica i que gràcies al treball de la cooperativa reunint les recol·leccions, ofereix un producte natural.

La voluntat del lot alcoverenc és la de conjuntar tots aquests productes locals i projectar-los sota un segell de qualitat que aporti aquest valor afegit, el reconeixement del poble d’Alcover que valora els seus productes i la seva elaboració tradicional. La campanya de venta del lot es va iniciar per la Fira de Bandolers, que va resultar ser tot un èxit, i la seva comercialització es mantindrà de forma permanent a la web de Deligour, com també al Museu d’Alcover.

Alcover es caracteritza per ser un dels municipis del camp de Tarragona amb destacades empreses alimentàries de productes procedents del camp. Productes locals, naturals i de qualitat certificada amb una elaboració que segueix mètodes artesans. Es tracta d’empreses alcoverenques amb una llarga trajectòria i experiència, fet que les situa com a líders del seu sector, i empreses relativament noves però amb idees innovadores. Totes elles destaquen per caracteritzar-se com a empreses modernes i amb un equip jove i de talent, fet que assegura un gran futur al mercat amb productes cada vegada més interessants a nivell nacional i internacional.

L’Ajuntament d’Alcover dóna suport a totes les iniciatives que ajudin a potenciar els productors locals, que sovint tenen dificultats a l’hora de promocionar i vendre el seu producte, i  a tots els negocis d’Alcover per seguir creixent i ampliant el teixit empresarial.


AddThis Social Bookmark Button