Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR
Alt Penedès

​La Fira del Gall de Vilafranca consolida els 40.000 visitants

El certamen, amb el gall del Penedès com a protagonista, té 354 anys d'història

per Redacció, 17 de desembre de 2018 a les 15:18 |
La Fira del Gall de Vilafranca | Carme Molist
La Fira del Gall continua en bona forma. El certamen, que se celebra des fa més de 350 anys, ha aplegat a Vilafranca del Penedès 40.000 persones en dos dies, una xifra similar a la d'anys anteriors. Des de la criança fins a la degustació, els visitants que es van acostar al parc de Sant Julià, van poder veure el proécs de l'emblemàtic gall del Penedès, una producte amb indicació geogràfica protegida (IGP).

Si l'assistència s'ha mantingut estable respecte anys anteriors, l'organització destaca l'augment de la puntuació per part dels visitants. Concretament, en la 354a edició de la fira s'ha arribat a un 8,71 sobre 10, la xifra més elevada dels últims cinc anys.

Els visitants són majoritàriament de Vilafranca del Penedès, amb un 40% del total; un 30,5% del Garraf, l’Anoia, i l’Alt i Baix Penedès; un 23,2% de la resta de la demarcació de Barcelona i de la capital catalana.

La fira recapta un miler d’euros per La Marató de TV3

Coincidint amb La Marató de TV3, la Fira del Gall ha organitzat tot un seguit d’activitats solidàries, com el Quinto Solidari, gràcies a les quals s’han recaptat prop de 1.000 euros, que han estat destinats a la investigació del càncer.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

 

Participació