29desembre2018

Ajuntament Alcover

El nou Centre de Dia d’Alcover ja és una realitat

El nou Centre de Dia d’Alcover, ubicat al carrer Fonts del Glorieta 1A, es va inaugurar el passat dissabte 22 de desembre a les 11:30h amb la presència del Conseller de treball, afers socials i família de la Generalitat de Catalunya, Sr. Chakir El Homrani, l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, responsables de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, de l’Àrea Bàsica de Salut Alt Camp-Oest i els alcoverencs i alcoverenques que van visitar in situ les noves instal·lacions.

La inauguració va comptar amb el parlament de les autoritats, la plantada d’una simbòlica d’una olivera que creixerà juntament amb el nou centre, la visita a les dependències per part de la ciutadania, i d’un petit refrigeri.

El nou equipament té una superfície total de 1.580 metres quadrats que es reparteixen de la següent manera: 480 metres quadrats per planta en un edifici de dues plantes. Per altra banda, el centre compta amb 620 metres quadrats de zona enjardinada i accessos.

A la planta inferior hi trobem l’accés de la furgoneta de transport adaptat, una sala de reunions, el Banc d’Ajuts Tècnics, el gimnàs, una sala multifuncional serveis sanitaris per als professionals del centre, com també tres espais de sales de màquines, una sala de comandaments elèctrics, una de control d'aigües i una altra de climatització.

Els usuaris accedeixen a l’edifici per la planta superior que està formada per una gran sala polivalent amb llum natural, la zona de descans i televisió, una cuina, els serveis sanitaris per a la gent gran i despatxos.

El nou centre de dia compta amb una sèrie d’avantatges:

Proximitat amb el Centre d'Atenció Primària: un dels aspectes més importants a tenir en compte ja que facilita l'atenció  dels usuaris, tant l'atenció urgent com la no urgent, millorant l'accessibilitat  i la rapidesa de l’assistència mèdica.

Situació al centre del poble:facilitant el desplaçament a peu d'un gran nombre dels seus actuals usuaris i familiars que viuen a menys de 500 metres de la futura ubicació.

Integració dins la comunitat: L’actual ubicació compta amb una proximitat amb la resta d'equipaments municipals com són l'Escola Bressol, l’Escola Mare de Deu del Remei, l'Escola de Música, Ca Cosme, la Piscina, la Llar del Jubilat,  etc..i de serveis com la Farmàcia del poble. Aconseguint que els seus usuaris puguin participar activament en la vida social del municipi i que organismes i entitats puguin visitar el centre amb facilitat.

Zona enjardinada: fins ara inexistent, amb una zona de descans amb bancs i espai per poder organitzar activitats a l’aire lliure i una zona enjardinada..  Doblar la capacitat d'usuaris: El nombre de places que es poden augmentar, en un principi, només poden ser privades ja que la Generalitat actualment no concedeix cap plaça pública. L’actual Centre de Dia disposa de 20 places col·laboradores i 5 de privades. El nou centre està pensat per un total de 50 o 60 persones aproximadament.

Ampliació de les instal·lacions:Amb l'objectiu d'ampliar els serveis i oferir una millor oferta amb un tracte individual, familiar i especialitzat. S’ha passat de disposar d’una única sala diàfana a un equipament de dues plantes amb diferents dependències.

Seguretat: les portes d’accés a l’equipament compten amb un sistema de seguretat que funciona amb un codi d’accés.

Serveis que s’ofereixen: servei de transport adaptat, control de dietes, atenció i suport en la cura de la persona, podòleg, sortides i activitats socioculturals, tallers de memòria, rehabilitació integral i teràpia en grup, teràpia ocupacional, infermeria, suport mèdic.

El centre de dia és un servei d’atenció diürn, de convivència i relació, on s’atenen a aquelles persones grans que els cal un suport per les activitats de la vida diària. El seu horari és de dilluns a divendres de 8:30h a 19h (excepte festius).

 

 


 

AddThis Social Bookmark Button