GIRONANOTICIES.COM - Logo

El mitjà valent! Apostem per la llibertat d'expressió


Clima de Girona

16/12/2019


::



Notícies més llegides



Gastronomia


ENRIC HERCE

Un Plat d'estiu, peix blau i cireres

Gastronomia  -  01/08/2018  -  09:14

Com tots els escabetxos, serà molt més bo l'endemà


Sardines

Sardines



Sardines amb escabetx de cireres
 

Ingredients per 4 persones
12 sardines grosses
500 g cireres
500 g oli d'oliva suau
100?g vinagre Priorat o semblant
4 alls tendres
1 copa de Kirsch (licor de cirera)
1 llesca de pa de pagès
Brots vermells
Sal i pebre

Elaboració
Netegeu i escateu les sardines. Filetegeu-les i tragueu-li les espines amb cura. És una feina entretinguda però val la pena. Netegeu les espines traient tot resta de sang i visceres, i poseu-les en una paella fonda amb 300 g d'oli d'oliva. Sofregiu-les a foc molt baix uns 15 minuts. A continuació, coleu l'oli resultant. Prepareu un bany amb 1l d'aigua i 100g de sal ben barrejat. Submergiu els lloms de les sardines dins durant uns 30 minuts. Llavors tragueu-los i sequeu-los amb un pany o paper absorbent. Els poseu després en una safata, empebreu-los una mica i aboqueu a sobre el licor de cireres i un bon raig d'oli d'oliva. Reserveu en fred almenys 2 hores.

Desosseu les cireres. Ho podeu fer amb un aparell especial de venda en botiges una mica especialitzades (també us servirà per desossar olives) Reserveu una dotzena i liqüeu les altres. Poseu el suc obtingut amb el suc de cirera i els 100 g de vinagre i poseu a bullir molt lentament uns 10 minuts. Afegiu les cireres reservades i bulliu 5 minuts més. Salpebreu.

Netegeu els alls tendres. Talleu la part blanca en rodelles finíssimes i les tiges verdes en tires llargues que fregireu en oli abundant i calent fins a enrossir-les i que quedin crocants. Talleu la llesca de pa en bocins irregulars i fregiu-los també.

Finalment disposeu els lloms de sardina sobre els plats, poseu a sobre les cireres i el seu escabetx, i repartiu l'all tendre tallat, els bocins de pa, els brots i el cruixent d'all.

Podeu fer, si voleu, una versió molt més senzilla i casolana d'aquesta recepta. Deixeu les sardines senceres, o sense el cap i fregiu-les, enfarinades prèviament. Disposeu-les en una font de fang o vidre i aboqueu a sobre l'escabetx de cireres. Feu bullir tot plegat 10 minuts, i deixeu-les reposar unes hores. Com tots els escabetxos, serà molt més bo l'endemà.


Autor: ENRIC HERCE / Xef Aurum, Hotel & Spa Cala del Pi


#sardines


#sardines


Whatsapp Descargar PDF Imprimir Enviar la nota a un amic Comentar




Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya

Canal motor
Farmacias

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Marc Lamuà

Marc Lamuà

La situació als carrers de Comarques Gironines

La situació a Catalunya i a Comarques Gironines és greu i tothom sap que el govern de la Generalit...


alt - Jesús Domingo Martínez

Jesús Domingo Martínez/ GN

Sense natalitat

És per a això que demana, entre altres coses, una prestació universal per fill de 100 euros al me...


Agenda



PATROCINADOS

Con Matchbanker, solicita los mejores préstamos con ASNEF. Obtén tus créditos online con ASNEF 100% online y tendrás el dinero en tu cuenta hoy.