La Generalitat avisarà dos dies abans dels episodis de contaminació amb restricció de trànsit

|

La contaminació causa fins a 3500 morts prematures a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Restriccions de trànsit en dies d'alta contaminació



La Generalitat avisarà amb 48 hores d'antelació dels episodis d'alta contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen (NO2) que poden comportar activar les restriccions de vehicles a la conurbació de Barcelona (Àmbit-40), un protocol que entrarà en vigor a partir de divendres.


En roda de premsa, la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, Mercè Rius, ha explicat el protocol que estableix un avís de previsió 48 hores abans, que 24 hores després s'avaluarà i confirmarà perquè al dia següent s'apliquin les restriccions de trànsit i hagi temps per preparar-se i reforçar el transport públic.


La restricció de vehicles en dies d'alta contaminació a la zona de baixes emissions de l'àmbit de les Rondes de Barcelona es preveu que redueixi un 18% les emissions urbanes, tant de NO2 com de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) , el que representa l'11% de les emissions associades al trànsit de tota la conurbació de Barcelona.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH