Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

eleccions espanyoles 10-N

Junqueras: «Amb el PSOE que amenaça amb el 155 no podem arribar a cap acord»

El líder d'ERC demana el suport de l'independentisme per obligar l'Estat a seure en una taula de diàleg

per NacióDigital, 28 d'octubre de 2019 a les 10:36 |
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, al Congrés | ACN
L'exvicepresident del govern Oriol Junqueras ha deixat clar que "amb el PSOE que amenaça cada dia amb el 155, que exigeix en compliment íntegre de les penes i es nega a agafar el telèfon és impossible que arribem a cap acord". En una entrevista a eldiario.es, el líder d'ERC ha ressaltat que l'aposta del partit és "ser tan forts" que l'Estat es vegi obligat a seure en una taula de diàleg, i ha reivindicat el paper de la formació al Congrés aquests últims mesos: "Hem obligat a Sánchez a treure la seva veritable versió". 

Junqueras ha afirmat que no es penedeix de res i ha volgut enviar un missatge als jutges del Tribunal Suprem que l'han condemnat a tretze anys de presó: "Que tinguin molt clar que no hem renunciat ni un mil·límetre a les nostres conviccions i objectius, som els que no ens cansem mai". En aquesta línia, ha ressaltat que l'Estat no té projecte per a Catalunya i que l'únic que vol és mantenir la unitat d'Espanya "costi el que costi". 


Aquests últims mesos, l'independentisme ha fet seu el lema de Jordi Cuixart, "Ho tornarem a fer". Què s'ha de tornar a fer? Segons Junqueras, "votar en un referèndum d'autodeterminació" que serà "inevitable". 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació