Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

Temporal

​El sector del vi es bolca per ressuscitar el celler arrasat per la llevantada

La bodega Rendé Masdéu rep l'escalf de les bodegues durant l'11a Festa del Vi de Lleida

per Jordi Bes, 28 d'octubre de 2019 a les 09:13 |
Un dels ponts de l'Espluga de Francolí, amb el celler arrasat | ACN
Encara no ha passat ni una setmana, però el sector ja s'ha volcat per ajudar el celler Rendé Masdéu (DO Conca de Barberà) de l'Espluga de Francolí, que ha quedat literalment destruït per la crescuda del riu Francolí a causa de les intenses pluges.

A l'11a Festa del Vi de Lleida d'aquest cap de setmana s'ha visibilitzat les ganes dels cellers de fer costat i ajudar a la bodega afectada amb l'escalf que li han transmès i amb unes guardioles per recollir fons. A la festa també s'ha pogut captar la imatge que pot marcar el camí futur del celler: el de la mare i cara visible, Mariona Rendé, que s'ha mostrat visiblement emocionada per la desaparició de la bodega, però que ha estat acompanyada d'un dels seus fills, Arnau Roig, de només 21 anys, però que ja ha manifestat les ganes de continuar amb el projecte.


Mariona Rendé no ha amagat en els darrers dies que, si no tingués continuïtat, és molt probable que llancés la tovallola, però els fills li han expressat que volen tirar el projecte endavant. Arnau Roig estudia agrònoms a Lleida i el seu germà petit, de 18 anys, un cicle superior de viticultura. Els dos ja s'estaven preparant per continuar amb el celler, però Roig reconeix que la pèrdua de la bodega ha significat "un gir" inesperat. Ara que han passat uns dies mostra una actitud optimista i considera que ho han de veure "com una oportunitat".
 

Mariona Rendé i l'Arnau Roig, el seu fill de 21 anys, a l'11a Festa del Vi de Lleida. Foto: Jordi Bes


Al celler agraeixen als veïns de l'Espluga i a tothom que els ha ajudat a salvar el poc que ha quedat sota les runes del celler. Roig especifica que en tres dies de feina s'han recuperat centenars d'ampolles de vi i fins i tot alguna bota íntegra també amb vi. Ara és el moment de fer analítiques per veure si se li pot donar sortida i fer que la venda d'aquests vins pugui contribuir també a recuperar el celler.

A la Festa del Vi de Lleida també s'hi ha pogut col·laborar amb les guardioles, que duien el segell de la DO Costers de Segre, i ja fa uns dies que la DO Conca de Barberà i l'Associació Festa del Trepat han anunciat diverses mesures, com l'elaboració d'un vi solidari i l'obertura d'un compte corrent on fer aportacions. 


Per la seva banda, Irene Alemany i Laurent Corrió -Sot Lefriec, Pas Curtei, Principia Mathematica...- han engegat una campanya perquè els cellers aportin 300 ampolles de vi acabades. De moment s'hi han sumat cinc cellers: Comalats, Cellers Tarroné, Herència Altés, Celler Espelt i Torre del Veguer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ens sap molt de greu tot el que les pluges han causat arreu del país, així que tot el nostre suport, i també a la @claraisamat i a la Toni, que ens sap molt de greu el que ha passat al restaurant. Desde el nostre petit celler, el Laurent i jo hem decidit aportar un bri d ajuda al celler @rendemasdeu, que ho han perdut tot. Nosaltres els proposem 300 ampolles de vi acabat, ja etiquetat i ells que l envïin a on vulguin, primer havíem pensat envia ls hi 1 barrica plena de vi, però evidentment, en la situació que tenen, és millor ajudar amb vi acabat. Evidentment aquestes 300 ampolles aniran 100% al nostre càrrec, i el 100%de les ampolles serà d ells. El celler @comalats també es suma a la proposta. Si cada celler aporta una espurna d ajuda sigui en ampolles o en vi sense embotellar o en el que sigui, per ells serà molt més fàcil tornar a començar. Algú més s adhereix a aquesta proposta? #alvostrecostat #vi #vino #vin #wine #wein #ajuda #solidaritat #rendemasdeu

Una publicación compartida de Alemany & Corrio (@alemanyicorrio) el

Unes ampolles que han quedat entre la runa del celler Rendé Masdéu, arrasat pel riu Francolí. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació