Actualitat

Lliurament de les beques Ítaca Santander 2019

La UAB i Banco Santander lliuren catorze noves Beques-Salari Ítaca

La UAB i Banco Santander van lliurar catorze noves Beques-Salari Ítaca a 14 alumnes el dimarts, 29 d'octubre, en un acte celebrat al campus de Bellaterra. Són ajuts que es concedeixen a través de la seva Divisió Global Santander Universitats, a joves amb talent provinents d'entorns socioeconòmics que dificulten el seu accés a la universitat. 

Grup de Tècniques de Separació (GTS)

Desenvolupen un nou tractament de blanquejat dental

L'equip de recerca del  Grup de Tècniques de Separació (GTS) de la UAB ha desenvolupat FlashWT, un nou blanquejant dental basat en una formulació innovadora, ràpida, eficaç i segura per a l'esmalt. Creat en el marc de la convocatòria d'ajuts d'Indústria del Coneixement 2018 de l’AGAUR, ja està en vies de ser patentat.
 

Cloenda del projecte CRAFTER-Exposició al Museo Ciudad de Mula

Una exposició i un documental culminen el projecte CRAFTER

El projecte CRAFTER, sota la coordinació científica de la UAB, arriba a la seva finalització amb una exposició al Museo Ciudad de Mula (Múrcia) i el documental In Their Hands. Reshaping pottery of the European Bronze Age, seleccionat per participar als propers festivals de cinema arqueològic de Bidasoa i Florència. El documental es podrà veure el 13 de novembre, a les 13 h, a la sala de cinema de la UAB.

JornadaZoos2019

Estudiants, veterinaris i investigadors, a la jornada científica sobre els zoos

La UAB ha organitzat, en col.laboració amb el Col.legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, la jornada "Evolució dels zoos: aspectes a considerar", el dimarts, 29 d'octubre, a la Facultat de Veterinària, amb la presència de persones expertes en la temàtica a nivell internacional. És la primera vegada a Espanya que es fa una jornada que reuneix la comunitat tècnica i científica per abordar aquesta temàtica.

Investigadors aconsegueixen descontaminar un aqüífer biològicament

Aconsegueixen descontaminar un aqüífer biològicament

Investigadors de la UAB, en col·laboració amb la UB i l'empresa Litoclean, han aconseguit descontaminar un aqüífer amb una alta concentració de compostos organoclorats bieostimulant, amb un nutrient, bacteris que degraden aquests compostos. Hi han aplicat una nova metodologia que permet diagnosticar la viabilitat de tractaments biològics per descontaminar aqüífers. La recerca s'ha publicat a Water Research.