coronavirus

Els casos de coronavirus a la demarcació de Lleida s'eleven a 26, la majoria fora de perill

Un total de 57 professionals de la Sanitat estan en vigilància per risc de contagi després de tractar amb pacients

per NacióDigital , 13 de març de 2020 a les 18:51 |
Una dona amb mascareta | Adrià Costa

A la demarcació de Lleida s'han confirmat aquest divendres a la tarda un total de 26 casos positius nous de coronavirus d'edats diverses, la majoria gent gran. La darrera informació que s'havia donat de casos positius al territori era de 17 pacients, per la qual cosa s'ha augmentat la xifra en nou persones. 

Quatre dels afectats estan hospitalitzats i un es troba a la UCI. En aquest sentit, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, assegura que hi ha 57 sanitaris en vigilància per risc de contagi després de tractar amb pacients.

Al territori es comptabilitzen gairebé un centenar de persones en aïllament als seus domicilis, ha explicat Farré, que ha apuntat que en les properes setmanes hi haurà un augment del nombre de casos positius.

D'altra banda, Salut ha decidit tancar consultoris de disset municipis de la Segarra per la seva proximitat a Igualada "per minimitzar el possible risc de transmissió comunitària en el corresponent àmbit territorial".



El Departament ha informat que els professionals que treballen en aquests consultoris locals exerciran les seves funcions en els CAP de Cervera i Guissona. Aquesta mesura, asseguren es pren per "donar continuïtat a la prestació dels serveis sanitaris, protegint als professionals del sistema de salut i per garantir una millor atenció als usuaris de la zona".






 

 

Participació