Coronavirus

Sant Quirze de Besora posa en marxa una borsa de voluntariat pel coronavirus

La iniciativa proposa fer de cangur per les famílies que han d'anar a treballar i fer la compra a la gent gran

per Carles Fiter , 13 de març de 2020 a les 16:10 |
Col·laboració veïnal pels dies complicats que venen. L'Ajuntament de Sant Quirze de Besora ha posat en marxa una borsa de voluntariat per fer de cangur a infants que els seus pares han d'anar a treballar, i per fer la compra i portar-la a col·lectius de risc, com són malalts o gent gran.

En declaracions a Osona.com, l'alcalde David Solà explica que la iniciativa va sorgir just després d'activar el protocol que implica, entre altres, la suspensió del centre de dia, la restricció de la residència o el tancament dels centres escolars. "'Què farem la gent gran per anar a comprar?', ens preguntaven", explica l'alcalde, remarcant que després del vistiplau del CAP i Serveis Socials, van decidir activar la borsa. Precisament, separar els nets dels avis, un col·lectiu de risc, és una de les prioritats d'aquesta iniciativa. "De moment, que no hi ha tanta necessitat, estem recollint noms de voluntaris i dilluns començarem a anunciar-ho a les famílies que ho necessiten", afegeix l'alcalde de Sant Quirze.

Requisits


Tot i això, Solà demana "ser molt cautelosos". De fet, hi ha uns requisits per apuntar-se en aquest voluntariat: cal ser major de 16 anys, no tenir símptomes del covid19 (com febre, tos, sensació de falta d'aire i malestar general) i no haver estat als indrets de risc (Xina, Itàlia, Madrid, Barcelona i Igualada) en els darrers 14 dies. En l'opció per fer de cangur, es demana el certificat d’absència de delictes de naturalesa sexual, que l'ajuntament pot ajudar a obtenir-lo.

Per aquells que formin part del futur voluntariat, l'Ajuntament insisteix a rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, tapar-se la boca i el nas amb la part interna del colze en tossir i esternudar i rentar-se les mans de seguida; evitar compartir menjar, estris o altres sense netejar; i evitar aglomeracions. El voluntariat és un acte altruista i per tant no hi ha compensació econòmica. L'Ajuntament només fa d'intermediari entre interessats i voluntaris, és a dir, no es farà responsable de fets relacionats entre aquests. Les famílies seran els encarregats de decidir la persona de la llista de voluntaris i interessats.







 

Participació