coronavirus

L'Ajuntament de Terrassa demana als propietaris de locals comercials una moratòria al cobrament de lloguers a canvi d'una reducció de l’IBI

Se suspenen les obres que no siguin imprescindibles i el mercat de la Independència només estarà obert als matins

per Anna Mira , Terrassa , 17 de març de 2020 a les 15:55 |
Carrer Font Vella de Terrassa amb tots els locals comercials tancats. | Cedida
L'Ajuntament de Terrassa ha anunciat aquest dimarts 17 de març un nou paquet de mesures davant l’emergència del Covid-19, en el marc del Comitè de Seguiment d’Emergència, reunit aquest matí de manera telemàtica. Entre les mesures adoptades el consistori terrassenc demana als propietaris de locals comercials que apliquin una moratòria en el cobrament de lloguers i ofereix una reducció proporcional de l’IBI d’aquests locals. Com a mesura compensatòria, l’Ajuntament efectuarà una reducció proporcional de la quota d’IBI d’aquests locals, en funció del temps que es prolongui aquesta mesura. 


També s'autoritza de forma excepcional l’aparcament en laterals de l’avinguda Béjar i ronda de Ponent durant les 24h en trams situats a menys de 200 metres de l’estació Nacions
Unides, per tal de donar facilitats a les persones usuàries del tren.

 
Suspensió d'obres 

També s'ha declarat la suspensió dels terminis d’execució de totes les obres de promoció privada i executarà només obres urgents o imprescindibles, com per exemple les que està portant a terme l’empresa municipal Taigua per garantir el subministrament. A més a més l’Ajuntament adverteix a promotors i promotores d’obres, construccions i instal·lacions que s’estiguin executant a la ciutat i terme municipal de Terrassa de l’obligació de compliment en tot cas de les mesures aprovades per les autoritats sanitàries per a la prevenció i protecció contra el coronavirus. 

Així mateix, recomana la suspensió de totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública. Les úniques excepcions seran aquelles actuacions que calgui portar a terme de forma urgent durant aquest període, sempre que estiguin justificades per la seguretat de les persones.

Atenció a les persones i prevenció a la violència de gènere 

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) prioritzarà els casos més greus i farà seguiment del conjunt d’usuaris i usuàries. Així s'atendrà a les persones més vulnerables i, en funció de les capacitats i dels recursos disponibles, el conjunt d’usuaris i usuàries del servei. La priorització s’aplica a aquelles persones i casos amb més aïllament o dependència.

Això implica prioritzar aproximadament 1.000 persones que no tenen suport familiar, sobre un total d'unes 1.850. Els casos que no es prioritzen són aquells que compten amb suport familiar aquests dies. Des dels serveis corresponents es prestarà la màxima atenció al conjunt d’usuaris i usuàries i se’n farà seguiment, dintre de les possibilitats existents en cada moment.

El Govern municipal ha decidit prioritzar i articular la prestació del servei d’atenció i prevenció per a maltractaments i violència de gènere, a través del Servei de Polítiques de Gènere (Casa Galèria). L’atenció es portarà a terme per telèfon, al número 675 957 904 i 675 296 296 (de 9 a 20h). L’atenció de nit i 24h es portarà a terme des del 091 i 092.

Estan també en situació de disponibilitat una advocada i la cap del Servei. També es pot contactar per correu electrònic, a través de l’adreça polgenere@terrassa.cat.

S'incrementa el servei de neteja dels dos mercats, Independència i Sant Pere, doblant els serveis corresponents. A proposta dels i les paradistes, s’acorda també el tancament els dijous a la tarda del Mercat de la Independència.


Finalment, es posposen les preinscipcions escolars a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) seguint instruccions de la Generalitat, es posposen fins a nou avís.  Aquestes mesures se sumen a les ja aprovades en els dies anteriors a la ciutat en relació a les ajudes econòmiques o la moratòria de l'abonament de taxes i impostos. 








 

 

Participació