coronavirus
Imatge il·lustrativa
Sole G Insua
Un estudi de Kantar amb més de 1.000 mostres -200 de la província de Hubei- mesura l'impacte del coronavirus en el consum de Xina
do cava
Javier Pagés, president de la DO Cava.
Javier Pagés, president de la DO Cava. | Consell Regulador del Cava
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Sergi Cortés
Reproduïm el comunicat conjunt de Corpinnat amb Clàssic Penedès sobre les converses per crear una futura DO de vins escumosos
Port de Barcelona
Port de Barcelona | Pixabay
Ramon Francàs
L’OeMv diu que les exportacions de Cava van caure un -7% en volum i un -12% en valor l’any passat, però la DO Cava afirma que aquestes dades no coincideixen amb les oficials
Imatge il·lustrativa
El Rojo Amargo de Padró & Co. ha sigut l’únic vermut que s’ha posicionat entre els 25 millors vins i vermuts de tot el món
CORONAVIRUS
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Se succeeixen les cancel·lacions de visites, centres tancats i actes ajornats per tota la geografia vitivinícola catalana
Vinya de sauvignon a Llívia.
Vinya de sauvignon a Llívia. | Celler Llivins
Frédéric Galtier
Frédéric Galtier, periodista i membre del Comitè Editorial del Concours Mondial du Sauvignon, ofereix una visió general de quatre aventures a Catalunya, Sauternes, i més enllà, a Xile i Nova Zelanda.
Imatge il·lustrativa
Ahir es van presentar experiències de països com França i Itàlia i de regions vinícoles com La Rioja i Catalunya, amb ponents internacionals | S'ha obert el canal de participació online perquè tots els agents del sector puguin proposar mesures pel futur del vi a Catalunya
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch | Jordi Bes
Jordi Bes
Enceta la presentació de les noves anyades a Girona amb 44 cellers, un terç dels membres actius inscrits a la denominació d'origen | Les ganes de mostrar la capacitat d'envelliment del xarel·lo i les vinificacions en àmfora conviuen amb els vins de varietats franceses
Imatge il·lustrativa
Celler Batea presenta al públic un rosat elaborat a l’estil provençal, amb un color similar al de "pell de ceba".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot | 1 comentari
Quan alguna cosa és excepcional, té capacitat de guarda i és escassa, es diu que és de col·lecció | Joan Nebot ens recomana l'Albet i Noya Chardonnay Col·lecció 2016
Foto: Barcelona Wine Week
Foto: Barcelona Wine Week
Jordi Bes
La cancel·lació de fires internacionals com Prowein i Vinitaly fan créixer la incertesa sobre els efectes per al sector vinícola | L'expansió del virus coincideix amb la temporada baixa però es tem que un descens del turisme també ho sigui de la venda de vi
Associació Autisme amb Futur
Imatge il·lustrativa
L’acte “Catalunya entre Copes: Brindis Final” tindrà lloc el 28 de març de 18.30 a 22h a la Capella del Vinseum de Vilafranca Del Penedès.
ENTREVISTA A MARTA ESTANY DE TORRE DEL VEGUER
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Marta Estany: “un bon vi no és fàcil de fer” | Entrevista a la presidenta i enòloga del celler familiar amb vins del Garraf i la Cerdanya
Barraca de vinya a Les Escostes, a 720 metres d'altitud, a la Llacuna.
Barraca de vinya a Les Escostes, a 720 metres d'altitud, a la Llacuna. | Sergi Cortés
Foto: Xènia Gasull
Foto: Xènia Gasull
El Boletín Oficial del Estado acaba de publicar una resolució que autoritza els cellers empordanesos a usar aquesta històrica varietat de l’Empordà | La DO Empordà es converteix així en la primera de Catalunya i també de l'Estat en utilitzar aquesta varietat
Imatge il·lustrativa
​Una parella de Barcelona, ​​una altra de Madrid i una francesa guanyen el 13è Premi Vila Viniteca de Tast Per Parelles | Rubén Pol és el sommelier del restaurant Disfrutar i Lucía Viz és advocada
Foto: Prowein
Foto: Prowein
Sergi Cortés
Després de varis rumors, el web oficial de Messe Düsseldorf anuncia que posposa la Fira ProWein a l'espera de noves dates.
Imatge il·lustrativa
Un càncer s'emporta la Community Manager gastronòmica i autora de Baco i Boca, bloc de gastronomia i viatges.
Imatge il·lustrativa
L’empresa barcelonesa es converteix així en la responsable de la distribució a l’engròs dels vins de Bell Cros a la província de Barcelona
FORMACIÓ
Imatge il·lustrativa
Una formació creada i dirigida pels fundadors i directors de La Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo
Imatge il·lustrativa
El Corpinnat està elaborat amb un xarel·lo molt madur, amb una parellada fresca i més 60 mesos de criança
CONCURSOS
Imatge il·lustrativa
Els Sakura Women's Wine Awards, una de les principals cites amb el vi de país asiàtic, han premiat amb la Medalla Doble Or el cava Vilarnau Brut Reserva Orgànic i amb Medalla d'Or a Vilarnau Rosé Delicat.
Treballadors de Torres a principis del segle XX
Treballadors de Torres a principis del segle XX | Foto: Família Torres
‘Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino’ es va fundar el 1870 | La cinquena generació de Família Torres se centra en elaborar vins singulars i en recuperar varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
Després de catorze anys, les dues associacions d’elaboradors de Cava tornen a unir-se | La nova marca AECAVA – Associació d’Elaboradors de Cava acollirà els cellers en una única associació
Imatge il·lustrativa
L'Administració Trump no posarà nous aranzels al cava i els vins catalans | Trump va amenaçar d'apujar el 100% els impostos duaners per a vins i caves després de les subvencions europees a Airbus
Guilherme Mantovani, responsable del grup Riedel a Europa i de diversos països de Sud-amèrica
Guilherme Mantovani, responsable del grup Riedel a Europa i de diversos països de Sud-amèrica | Jordi Bes
Jordi Bes
La companyia austríaca presenta la nova col·lecció Riedel Winewings que transforma el disseny tradicional de les copes
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Ramon Francàs entrevista al sommelier i escriptor Ferran Centelles: "Percebo més turbulències econòmiques, polítiques i socials aquí que quan parlo amb algú de Londres o Estats Units"
Els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Una nova oportunitat de tastar un vi d’aquesta varietat ancestral escassa | Joan Nebot ens recomana l'Empelts de Garnatxa Peluda 2017 de Vinyes Domènech
L'actualitat, en breu
dolços per carnaval
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot | 1 comentari
Quan alguna cosa és excepcional, té capacitat de guarda i és escassa, es diu que és de col·lecció | Joan Nebot ens recomana l'Albet i Noya Chardonnay Col·lecció 2016
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
Sergi Cortés
Conversem amb el propietari del celler penedesenc Albet i Noya, que presenta una nova imatge pel seu escumós elaborat amb el mètode ancestral, 100% xarel·lo i sense sulfits afegits
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
La darrera setmana Llopart va finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll | Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm | L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
Sole G Insua
Un estudi de Kantar amb més de 1.000 mostres -200 de la província de Hubei- mesura l'impacte del coronavirus en el consum de Xina
Javier Pagés, president de la DO Cava.
Javier Pagés, president de la DO Cava. | Consell Regulador del Cava
El Tribunal Superior de Justícia de Madrid dictamina a favor de la Junta d'Extremadura
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Sergi Cortés
Reproduïm el comunicat conjunt de Corpinnat amb Clàssic Penedès sobre les converses per crear una futura DO de vins escumosos
Port de Barcelona
Port de Barcelona | Pixabay
Ramon Francàs
L’OeMv diu que les exportacions de Cava van caure un -7% en volum i un -12% en valor l’any passat, però la DO Cava afirma que aquestes dades no coincideixen amb les oficials
Imatge il·lustrativa
El Rojo Amargo de Padró & Co. ha sigut l’únic vermut que s’ha posicionat entre els 25 millors vins i vermuts de tot el món
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Sergi Cortés
Reproduïm el comunicat conjunt de Corpinnat amb Clàssic Penedès sobre les converses per crear una futura DO de vins escumosos
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Se succeeixen les cancel·lacions de visites, centres tancats i actes ajornats per tota la geografia vitivinícola catalana
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch | Jordi Bes
Jordi Bes
Enceta la presentació de les noves anyades a Girona amb 44 cellers, un terç dels membres actius inscrits a la denominació d'origen | Les ganes de mostrar la capacitat d'envelliment del xarel·lo i les vinificacions en àmfora conviuen amb els vins de varietats franceses
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
L’acte “Catalunya entre Copes: Brindis Final” tindrà lloc el 28 de març de 18.30 a 22h a la Capella del Vinseum de Vilafranca Del Penedès.
Imatge il·lustrativa
Sole G Insua
Un estudi de Kantar amb més de 1.000 mostres -200 de la província de Hubei- mesura l'impacte del coronavirus en el consum de Xina
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Se succeeixen les cancel·lacions de visites, centres tancats i actes ajornats per tota la geografia vitivinícola catalana
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Restaurant Bages964
Restaurant Bages964 | Oscar Mata
Wine Bar i restaurant Bages964 són les dues experiències gastronòmiques que culminen la segona fase del projecte d'ampliació del celler.
Nicolas, Lili i Guilhem, de la vinoteca Amovino. Foto: AMovino
Nicolas, Lili i Guilhem, de la vinoteca Amovino. Foto: AMovino
Sergi Cortés
Nicolas, de Lyon, Guilhem, de Beziers, i Lili, nascuda a Normandia, són els tres socis d’Amovino, una vinoteca situada al carrer Aribau i dedicada exclusivament als vins del principat, del Rosselló i de les Illes Balears.
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Núria Gironès amb el cap de cuina Jordi Juan
Núria Gironès amb el cap de cuina Jordi Juan
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Núria Gironès, de Ca l'Isidre, és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Sole G Insua
Un estudi de Kantar amb més de 1.000 mostres -200 de la província de Hubei- mesura l'impacte del coronavirus en el consum de Xina
Port de Barcelona
Port de Barcelona | Pixabay
Ramon Francàs
L’OeMv diu que les exportacions de Cava van caure un -7% en volum i un -12% en valor l’any passat, però la DO Cava afirma que aquestes dades no coincideixen amb les oficials
Imatge il·lustrativa
El Rojo Amargo de Padró & Co. ha sigut l’únic vermut que s’ha posicionat entre els 25 millors vins i vermuts de tot el món
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Se succeeixen les cancel·lacions de visites, centres tancats i actes ajornats per tota la geografia vitivinícola catalana
Vinya de sauvignon a Llívia.
Vinya de sauvignon a Llívia. | Celler Llivins
Frédéric Galtier
Frédéric Galtier, periodista i membre del Comitè Editorial del Concours Mondial du Sauvignon, ofereix una visió general de quatre aventures a Catalunya, Sauternes, i més enllà, a Xile i Nova Zelanda.
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch | Jordi Bes
Jordi Bes
Enceta la presentació de les noves anyades a Girona amb 44 cellers, un terç dels membres actius inscrits a la denominació d'origen | Les ganes de mostrar la capacitat d'envelliment del xarel·lo i les vinificacions en àmfora conviuen amb els vins de varietats franceses
Imatge il·lustrativa
Celler Batea presenta al públic un rosat elaborat a l’estil provençal, amb un color similar al de "pell de ceba".
Imatge il·lustrativa
La fira se celebrarà a l’espai Beauty Food Academy, una antiga fàbrica del Poblenou, el pròxim diumenge 29 de març d’11h a 20h. | Una primera edició amb més de 120 vins per tastar, vermuts, cervesa, ratafia, i un ampli programa d’activitats.
Foto: Barcelona Wine Week
Foto: Barcelona Wine Week
Jordi Bes
La cancel·lació de fires internacionals com Prowein i Vinitaly fan créixer la incertesa sobre els efectes per al sector vinícola | L'expansió del virus coincideix amb la temporada baixa però es tem que un descens del turisme també ho sigui de la venda de vi
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Marta Estany: “un bon vi no és fàcil de fer” | Entrevista a la presidenta i enòloga del celler familiar amb vins del Garraf i la Cerdanya