coronavirus

Endesa activa un fons de 25 milions d'euros per lluitar contra el coronavirus

Inclou, entre altres accions, la compra de respiradors d'UCI i mascaretes per valor de 10 milions d'euros

per NacióDigital , 29 de març de 2020 a les 12:30 |
Endesa destina 25 milions d'euros a la lluita contra el coronavirus | Endesa
Endesa ha activat un fons de 25 milions d'euros per contribuir a frenar el coronavirus. Un pla d'emergència que inclou ajudes directes a la compra de material, condicions especials de subministrament i donacions per pal·liar les principals necessitats sanitàries i socials provocades per la crisi sanitària.

Els tres eixos inicials del pla són la donació de materials i serveis -equips de protecció així com instrumental per a l'assistència de persones hospitalitzades; garantir condicions especials de subministrament energètic a residències, hospitals i hotels medicalitzats; així com donacions econòmiques a institucions, organismes i centres sanitaris que ajudin a cobrir necessitats bàsiques d’especial gravetat prèviament identificades. 
 
Una de les accions més emblemàtiques del pla és l'aportació de 10 milions per comprar respiradors per a les UCI –un dels elements claus per salvar vides- així com 2 milions de mascaretes, que posarà a disposició de les autoritats sanitàries.
 
La compra proporcionarà suport als equips de servei públic (policies locals, protecció civil, UME i d’altres) a través de materials, vehicles i serveis que es puguin requerir per a abordar aquesta emergència epidemiològica.
Segons el conseller delegat d’Endesa, José Bogas, “vivim una situació sanitària, econòmica i social molt greu, sense precedents en la història recent. Per això, a Endesa hem dissenyat un pla d’actuació amb aquelles accions amb les quals serem més útils i en què, sense cap mena de dubte, podrem complir amb el que prometem als nostres clients i a tota la ciutadania”.
 
El pla d'acció anunciat aquest diumenge està alineat amb l’actuació anunciada el passat dilluns dia 23 de març per Enel per a Itàlia a través de la Fundació Enel Cuore (fundació del grup Enel, al qual pertany Endesa).
 
Accions ja en marxa
 
La iniciativa se suma a les que ja ha fet la companyia aquestes dies tot evitant els talls de llum dels clients del sector residencial per impagament, flexibilitzant les condicions a pimes, persones autònomes i famílies amb necessitats, a qui s’ha ofert alternatives telemàtiques perquè ningú hagi de sortir de casa per interactuar amb Endesa. Així, s’ha analitzat, cas a cas, les peticions de les empreses clients d’Endesa, tot assegurant els pagaments immediats als proveïdors dels canals d’atenció i vendes, i a les donacions des de les seves centrals a hospitals de les zones on té infraestructures.
 
La companyia també ha reforçat l’operativa dels seus centres de control de distribució i de control de l’energia, i centrals de generació, per a assegurar el subministrament elèctric a Catalunya i a la resta dels territoris on opera. També ha duplicat el seu centre de control de generació renovable, situat a Madrid, amb un centre mirall ubicat a Santiago de Compostel·la.
 
Una vegada superat el problema sanitari, que és el més urgent, Endesa es planteja en una següent fase altres mesures dirigides a pal·liar els efectes que la crisi econòmica tindrà sobre els clients més vulnerables.







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació