coronavirus

La Comissió Europea assegura que la seva «màxima prioritat» és donar més ajuda a Espanya i Itàlia

L'executiu europeu "anima" a tots els països membres a proporcionar "assistència mèdica" mútua

per NacióDigital , 30 de març de 2020 a les 14:25 |
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, durant la presentació del seu nou executiu. | Comissió Europea
Brussel·les assegura que, ara mateix, la seva "màxima prioritat" és donar més ajuda a Espanya i Itàlia per la crisi del coronavirus. En aquest sentit, la Comissió Europea "anima" a tots els països a proporcionar "assistència mèdica" mútua.

L'executiu europeu ha afirmat aquest dilluns que està fent "tot el que pot" per donar suport a aquests dos estats i incita a tots els països membres a donar un cop de mà per pal·liar les conseqüències sanitàries provocades pel Covid-19. Per això, la CE ha celebrat la iniciativa d'Alemanya per oferir-se a acollir pacients de França i Itàlia on els hospitals estan saturats. "Veiem molta solidaritat", ha assegurat un portaveu de la CE. 


Malgrat tot, Alemanya i Holanda estan rebent moltes crítiques per la seva negativa a emetre deute de manera conjunta a l'Eurozona i facilitar el finançament de les mesures de xoc contra la crisi del coronavirus. Aquestes veus titllen aquests països d'insolidaris per aquesta qüestió.







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació