coronavirus

MAPA Quants casos de coronavirus té el teu municipi o districte?

Les zones més afectades són la conca d'Òdena i l'entorn metropolità de Barcelona; les que menys, les Terres de l'Ebre i el Pirineu de Girona, segons el mapa d'àrees bàsiques de salut de la Generalitat

per NacióDigital , 30 de març de 2020 a les 15:05 |
El mapa de calor del coronavirus a les àrees bàsiques de salut catalanes | ND
La Generalitat ha posat al servei de la ciutadania un mapa interactiu que presenta la situació quant a coronavirus de totes les àrees sanitàries de Catalunya. En algunes d'aquestes, però, hi pot haver algun retard a l'hora de reflectir al mapa ofert per la Generalitat sobre l'evolució de casos.
 

El mapa mostra els casos totals de Covid-19 i també la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants. En aquesta línia, les comarques de l'Anoia i de l'àrea metropolitana de Barcelona són actualment els punts negres de la pandèmia a Catalunya. Per altra banda,el Pirineu gironí i les Terres de l'Ebre són les zones menys afectades.

El mapa, a través d'un ventall cromàtic, revela la situació del coronavirus arreu de les àrees bàsiques de salut (ABS) del territori català. Hi ressalten les dades referents a l'Anoia, una de les comarques de Catalunya més colpejades pel Covid-19, i on hi ha l'Àrea Bàsica d Salut (ABS) amb més densitat de casos del país: la d'Igualada-2, amb 451,2 per cada 100.000 habitants. També destaquen els focus de Vic, la Pobla de Segur i la Vall d'Aran.


A Catalunya, el territori està dividit en set regions sanitàries, que a la vegada s'ordenen en sectors sanitaris, els quals agrupen les àrees bàsiques de salut (ABS); formades per barris o districtes a les àrees urbanes, o per un o més municipis en l'àmbit rural. Per exemple, la regió sanitària de la Catalunya Central es divideix en tres sectors sanitaris: Osona -dividit en 11 ABS- , Anoia i Solsonès-Bages-Berguedà. Consulta aquí la divisió territorial de Catalunya en matèria de Salut.








 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació