coronavirus

Psicòlegs presenten una llista de recomanacions per superar el dol durant el confinament

Escriure cartes o bé fer una capsa amb els objectes significatius són algunes de les propostes

per NacióDigital , 12 d'abril de 2020 a les 10:44 |
No poder acomiadar-se d'un ésser estimat pot convertir-se en una vivència traumàtica segons els psicòlegs | ND

La xarxa de psicòlegs Psikered, que ofereix acompanyament al dol, ha adaptat els seus consells a les grans restriccions de comiat als difunts que està provocant l'emergència sanitària del coronavirus.

Psikered adverteix que el fet de no poder tenir cura, acompanyar i acomiadar-se d'un ésser estimat "provoca que el malestar s'aguditzi i pugui arribar a convertir-se en una vivència traumàtica". És per això que ha fet una llista de recomanacions sobre com poder afrontar-ho en el context actual. 



Cartes i dibuixos

Demanar a el personal de la funerària que posi al taüt una carta de comiat, un dibuix o un altre objecte personal com a símbol de comiat, és una de les recomanacions que es fan. Així plantegen que les persones afectades intentin centrar-se en el que sí que es pot fer.


Un altre exercici que proposen és el de crear una mena de caixa de la persona difunta on posar les seves coses, així com posar-hi cartes, dibuixos, fotografies o qualsevol altre objecte significatiu. La idea és que, un cop estigui feta es pugui guardar per al record i trobar en aquest fet una certa sensació de comiat.

Una altra de les recomanacions és crear un racó especial a casa dedicat a el mort durant aquests dies de confinament (col·locant les seves fotos al costat d'una espelma o unes flors).

 









 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació