coronavirus

​Unanimitat als partits de la Garriga contra les crítiques al mercat de dissabte: «Ha estat una campanya d'intoxicació»

ERC, Junts, CUP, PSC i Ciutadans lamenten el que consideren una acusació intencionada

per Jaume Ventura , 14 d'abril de 2020 a les 19:52 |
El mercat dels dissabtes de la Garriga amb les mesures de seguretat | Ajuntament de la Garriga
Aquest cap de setmana s’han fet virals unes imatges del mercat de dissabte a la Garriga. Algú ha gravat un vídeo des del carrer Centre en què es veu molta gent al punt on hi ha el tradicional mercat dels dissabtes, que des de fa un mes s'ha adaptat a la crisi del coronavirus controlant el número de clients i separant-los del gènere, que només manipulen els paradistes.

El vídeo va començar a rebre molts comentaris, que creixien de forma exponencial. La majoria criticaven el consistori (en mans d'ERC des de les últimes eleccions municipals) i recordaven que l'actual portaveu del Govern, Meritxell Budó, en va ser alcaldessa. En els comentaris s’acusava els garriguencs de no estar complint amb el confinament estricte que des de molts àmbits es demana al govern de l’Estat.


La crítica ha unit els cinc partits que formen part del consistori garriguenc, on hi ha representants d'ERC, Junts per la Garriga, CUP, PSC i Ciutadans.

L’ajuntament de la Garriga va reaccionar al fet de veure el nom del municipi com a trending topic emetent un comunicat en què es destaca que el mercat setmanal del dissabte se segueix fent per garantir la venda de productes frescos i amb seguretat per a tothom.


En aquest sentit, l'alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, ha insistit amb la seguretat del mercat i, a més, ha recordat que des del punt on es va gravar el vídeo també es capten imatges de la gent que fa cua per accedir a algun dels negocis essencials que hi ha en aquella mateixa plaça, un fet que considera que esbiaixa el missatge que, creu, pretenia l'autor del vídeo. Tot i això, reconeix que estudiaran com fer que els clients d'aquests negocis no coincideixin físicament amb els del mercat.

Des dels partits de l'oposició es lamenta la que consideren una campanya d’intoxicació. Jordi Pubill, de Junts per la Garriga, ha lamentat els fets i ha elogiat la feina que està fent el consistori, Protecció Civil, policia local i els paradistes per poder seguir servint producte fresc, tot i les circumstàncies.


En la mateixa línia s'ha mostrat Pep Tarradas, portaveu de la CUP, que qualificat de vital "garantir que es puguin seguir distribuint productes frescos i donar suport als pagesos i productors locals" i ha criticat que qui ha difós el vídeo ho ha fet "per treure un rèdit polític" i que "en cap cas pensaven en el benestar de les persones". 

Des del PSC, Álex Valiente ha seguit en la línia de recordar que el replantejament del mercat no sedentari va comptar amb el suport de tots els grups i ha qualificat el vídeo de malintencionat i fora de context: "És oportunista i busca cobrar-se una venjança política cap a l'equip de govern municipal sense plantejar-se el perjudici que genera pel municipi. A més, és una imatge puntual que no reflexa la bona feina que estan fent els tècnics municipals i els voluntaris de Protecció Civil". 

Finalment, Àngel Guillén, de Ciutadans, s'ha sumat als elogis al mercat i ha destacat que dissabte sí que hi havia més gent, un fet que ha justificat pel fet de coincidir amb un divendres i un dilluns festius. A més, ha explicat que hi seguia havent "importants mesures sanitàries". "El vídeo l'ha fet un senyor amb la idea de fer mal al govern municipal i ha fet mal al poble de la Garriga", ha sentenciat. 









 

Participació