coronavirus

L'alcalde d'Igualada assegura que hi ha un retorn «gradual i segur» a l'activitat

Marc Castells ha tornat a exigir tests ràpids per a tota la població "per evitar rebrots a la zona zero"

per NacióDigital , 18 d'abril de 2020 a les 14:06 |
Marc Castells amb Josep Junyent, aquest dissabte | Aj. d'Igualada
L'alcalde d'Igualada Marc Castells ha constatat aquest dissabte "un retorn gradual i segur a l'activitat" a la conca d'Òdena, amb petites obres en zones on no es posa en risc la ciutadania, i amb el manteniment d'espais que necessiten una conservació activa.

En la roda de premsa telemàtica, ha explicat que en aquestes actuacions "es garantirà la seguretat de les persones que treballen i alhora no es posarà en perill a ningú. És una represa segura a l'activitat".


També s'han reactivat les línies circulars LC1 i LC2 i les transversals LTV LTM dels autobusos que circulen entre els municipis de la zona, que havien estat suspesos amb el confinament perimetral i no s'havien reprès. En tots casos es farà una neteja "molt profunda" dels vehicles per garantir la seguretat.

Tests ràpids per evitar rebrots


Castells ha tornat a exigir a la Generalitat i a l'Estat que es facin tests ràpids a tota la població de l'àrea que va ser confinada. Ha assegurat que és l'única manera "d'evitar rebrots a "la zona zero". "Estem segurs que hi ha persones infectades asimptomàtiques que poden provocar que això s'eternitzi", ha dit. Castells creu que la població de la Conca ha de ser "la primera de l'Estat" on es prengui aquesta mesura.

Més demanda al banc de queviures


Castells ha reconegut que estan percebent un increment d'usuaris del banc de queviures. De moment, però, ha assegurat que el consistori "té múscul i capacitat per donar resposta a aquesta necessitat". Per poder pal·liar els efectes de la crisi, especialment entre els col·lectius més vulnerables, l'alcalde ha recordat que el consistori va aprovar, aquest divendres al vespre, una partida de 300.000 euros per fer front a la situació.

Aportació de 50.000 euros al Consorci Sanitari

En la roda de premsa també ha participat Josep Junyent, representant del Junyent Grup Carles. La corredoria d'assegurances ha fet una aportació econòmica de 50.000 euros al Consorci Sanitari d'Igualada. La partida permetrà adquirir material de seguretat pels professionals sanitaris i la compra d'un ecògraf pulmonar portàtil, que es farà servir en les residències de gent gran pel diagnòstic i el seguiment de pacients sospitosos.









 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació