coronavirus

Les sortides dels infants haurien de ser d'una hora i en un radi d'un quilòmetre, segons Save the Children

L'organització creu que s'han de prioritzar els menors de 0 a 6 anys

per NacióDigital , 19 d'abril de 2020 a les 13:19 |
Davant la possibilitat dels infants de començar a sortir al carrer en les pròximes setmanes, l'organització en defensa dels drets de la infància, Save the Children recomana que surtin una hora al dia i en un radi d'un quilòmetre. A través d'un comunicat, l'organització estableix un seguit de mesures que creu que el govern espanyol hauria d'aplicar en la flexibilització del confinament dels menors entre les quals també consideren que cal mantenir  tancats els parcs infantils. 


El responsable de Polítiques d'Infància de Save the Children a Catalunya, Emilie Rivas, explica que "són molts els organismes i institucions que ja han parlat de la importància que té l'activitat física en el desenvolupament dels menors" i sobre els efectes duradors del confinament en el seu benestar psicològic. De fet, "la mitjana de síndrome d'estrès posttraumàtic és quatre vegades més alta en infants confinats durant una crisi sanitària", puntualitza Rivas.  

Prioritzar els menors de 0 a 6 anys,


La fórmula més adequada per a l'inici de les sortides dels infants ha d'incloure, segons l'organització, que només puguin acompanyar els nens i nenes les persones a càrrec de la seva cura, que sempre es respecti el distanciament social amb persones alienes als qui conviuen a casa, i que es proporcioni tant als menors com als seus cuidadors, material de prevenció adaptat, màscares i guants.

L'organització també creu que cal prioritzar els menors de 0 a 6 anys perquè són els que necessiten més activitat física i, pel que fa als adolescents, creuen que cada família ha de valorar si el menor té autonomia suficient per sortir sol al carrer.



Respecte a la sortida dels adolescents de 13 a 17 anys, Save the Children considera que cada família ha de valorar si el menor té l'autonomia suficient per sortir al carrer sense un adult, i que en cas de fer-ho puguin optar per diverses alternatives, com estar acompanyats per un progenitor les primeres vegades i marcar una ruta junts o acordar tasques com passejar el gos o baixar el reciclatge. Segons Rivas, "un nen o nena que sigui informat, escoltat i tingut en compte, assumirà la responsabilitat de complir les condicions de la desescalada sentint-se part activa".
 








 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació