coronavirus

El govern espanyol limitarà el preu de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic

També es regula la informació que ha de donar l'etiquetatge d'aquest tipus de productes

per NacióDigital , 19 d'abril de 2020 a les 14:25 |
Mig litre de gel desinfectant a 10 euros. | Anna Mira
Anar a la farmàcia i trobar mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic ja ha estat, fins ara, difícil. Però encara més trobar-ne al seu preu habitual o, com a mínim, raonable. Cinc setmanes després del desencadenament de la crisi i d'una inflació dels preus,  el govern espanyol pren el control i limitarà el preu de mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics, segons una ordre ministerial que publica aquest diumenge el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'ordre estableix que en el termini de 48 hores s'ha de reunir telemàticament la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments i decidir sobre una proposta de preus màxims elaborada pel Ministeri de Sanitat.


L'executiu també ha anunciat que es fixa la informació al consumidor que han de tenir aquest tipus de productes. Per exemple, en el cas de les mascaretes l'etiqueta haurà de dir si és reutilitzable, el període màxim d'ús i instruccions sobre com posar i treure.

A partir d'aquest dilluns, a les farmàcies catalanes es començaran a distribuir les mascaretes gratuïtes anunciades pel Govern. Els ciutadans les podran rebre ensenyant el seu carnet sanitari. Ara bé, des de la Generalitat s'ha demanat un accés esglaonat per no col·lapsar les farmàcies.









 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació