coronavirus

Albiach rebutja la presència militar però diu que «no és moment de generar més soroll»

La líder dels comuns assegura que expressen "públicament i en privat" quan hi ha "alguna cosa" que no els agrada però que ara cal "serenor i no confrontació"

per NacióDigital , 21 d'abril de 2020 a les 09:14 |
Jéssica Albiach, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
La presidenta de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, admet que no li agrada el llenguatge bèl·lic o la presència militar i de la Guàrdia Civil al costat del govern espanyol, però creu que "no és moment de generar més soroll". En una entrevista a l'ACN, Albiach ha dit que des del seu espai diuen "públicament i en privat" quan hi ha "alguna cosa" que no els agrada però que ara cal "serenor i no confrontació".

Sobre l'afirmació del cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil que el cos treballa "per minimitzar el clima contrari a la gestió de la crisi per part del govern", Albiach ha dit que no sap si va ser un "lapsus", com l'han excusat alguns ministres, i per això "estaria bé" una rectificació després de la "pseudorectificació" de dilluns.



Albiach ha reivindicat que cal garantir els drets fonamentals "en estat d'alarma i sense" i que per això "la llibertat d'expressió ha de ser inqüestionable", i ha criticat que la dreta espanyola "ara parli de totalitarisme". "A mi no m'agrada la presència de militars ni de la Guàrdia Civil a les rodes de premsa que ofereix el govern espanyol, per a mi no estem en una guerra, estem davant una crisi sanitària, i prefereixo parlar de cooperació, empatia i cures", ha reblat.


Demana humilitat al Govern

D'altra banda, la líder dels comuns ha opinat que en certs moments "sembla que hi ha una intenció de desgastar el govern espanyol" i ha exigit "humilitat i autocrítica" al Govern. També ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a "arribar fins on estan les seves competències", tot i que creu que també "és bo que es tibi al govern espanyol perquè les mesures que s'adoptin siguin més valentes i més socials".



Albiach ha recomanat remar tots a l'una i deixar enrere les polèmiques "estèrils", com la de les 1.714.000 mascaretes, que finalment "s'ha pogut comprovar que era el percentatge de mascaretes que tocava en funció de la població" i no incloïa cap altra segona lectura, com la que va fer el conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre la derrota del 1714.










 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació