coronavirus

L'oposició demana la compareixença de Colau per la polèmica del concert als balcons

L'Ajuntament de Barcelona el va acabar cancel·lant després que molts dels grups es despengessin de l'acció

per NacióDigital , 3 de maig de 2020 a les 11:49 |
ERC, Junts per Catalunya, Cs, Barcelona pel Canvi i PP sol·liciten que comparegui l’alcaldessa per donar explicacions | David Zorrakino/Europa Press
Els portaveus dels grups municipals de l’oposició de Barcelona han registrat avui una petició conjunta en què reclamen la compareixença de l’alcaldessa, Ada Colau en una Comissió extraordinària de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció per donar compte de la contractació del concert als terrats, previst per al 9 de maig i que finalment ha quedat suspès arran de les crítiques.

Tot i que el mateix Ajuntament va comunicar que la celebració quedava exclusivament en mans de les empreses que l’havien de produir (Mediapro i El Terrat), els grups municipals consideren “imprescindible” conèixer amb detall l’expedient municipal que s’ha tramitat en els darrers dies i que havia de permetre la celebració de l’esdeveniment, amb un cost de fins a 200.000 euros. 




En declaracions a diversos mitjans de comunicació, l’alcaldessa Ada Colau ha reconegut que l’Ajuntament de Barcelona ha utilitzat els mecanismes de contractació que contempla el decret de l’estat d’emergència per organitzar aquest esdeveniment. L'objectiu, segons la mateixa alcaldessa, era  que fos “un regal per a la ciutat”, però va acabar despertant les crítiques per part de diversos sectors culturals de la capital catalana i la renúncia de diversos grups musicals que formaven part del cartell a participar-hi.


És per aquest motiu que ERC, Junts per Catalunya, Cs, Barcelona pel Canvi i PP sol·liciten que comparegui l’alcaldessa, Ada Colau, per detallar “quin organisme de l’Ajuntament va ser el responsable de fer la contractació o el conveni d’aquest esdeveniment, quins procediments es van seguir per dur-lo a terme, així com els detalls de les despeses previstes del concert”, i que els grups municipals puguin accedir a l’expedient d’aquest contracte.

Per la seva banda, la CUP de Barcelona ha emès un comunicat en què ha criticat, també, el "clientelisme i la mercantilització" del model cultural de la ciutat, i ha reclamat que es revisi el model per evitar que es "desertitzi" culturalment el territori mentre s'afavoreix els grans productors i operadors. L'organització considera "un autèntic despropòsit" la despesa de 200.000 euros públics durant la crisi del coronavirus, i més quan el cost no es destinava a la mateixa contractació dels artistes.


Petició de compareixença d&... by naciodigital on Scribd







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació