Seguretat química

VÍDEO Nou ensurt a la petroquímica de Tarragona per una gran flamarada

L'incident a l'empresa química Dow no ha provocat danys personals, segons informa Protecció Civil

per NacióDigital , 6 de maig de 2020 a les 14:59 |
Els veïns de Tarragona han viscut aquest dimecres un nou ensurt al Polígon Petroquímic Nord de la ciutat. Diversos ciutadans han vist com la torxa de l'empresa Down cremava amb més força que habitualment i produïa un soroll inquietant. Després de rebre una trentena de trucades, Protecció Civil ha informat que es tractava d'una aturada no programada a la planta de l'empresa. L'incident no ha afectat cap persona i, de moment, tampoc s'ha detectat cap afectació exterior.

 
La Plataforma Cel Net ha explicat que l'empresa ha informat els serveis d'emergència que s'estava purgant la torxa i han reclamat millors mecanismes de comunicació amb la població davant aquests incidents a les empreses petroquímiques de la ciutat. Es tracta d'una reivindicació històrica que s'ha tornat a posar damunt la taula després de l'accident d'aquest mes de gener a Iqoxe.


El Govern admet "mancances" en el sistema d'alertes

De fet, ahir mateix, el Govern  va fer públic l'informe sobre l'explosió de la planta petroquímica Iqoxe a Tarragona el 14 de gener, en què considera es poden aplicar algunes millores en aquest sentit. 

Entre els aspectes amb marge de millora a curt termini, l'informe enumera la revisió de criteris d'activació de les sirenes, la distribució de missatges d’emergència pels diferents canals disponibles, augmentar la difusió en pàgines web especialitzades, publicar un missatge a Telegram "en el precís moment" d’activació de l’alerta o habilitar vies alternatives de publicació als webs per si es produís una incidència en les plataformes corporatives.  

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació