Geoguessr, l'aplicació que està triomfant a les xarxes socials

L’aïllament preventiu a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 ha fet que ens veiem obligats a romandre tancats a casa. Qualsevol projecte de viatge s’ha hagut d’ajornar o suspendre, tot esperant de tornar a la normalitat. Paradoxalment, ara pot ser un bon moment per a descobrir maneres alternatives de conèixer el planeta sense haver de sortir de casa. Per això, hem fet una selecció de cinc plataformes i jocs interactius que us permetran de fer la volta al món des del sofà de casa.

Geoguessr

Geoguessr és un joc virtual ideal per a practicar geografia i viatjar des de casa. S’hi pot participar de manera individual o en grup, i les regles són ben senzilles: es mostra una imatge aleatòria per Google Street View i s’ha d’endevinar a quina localització pertany. Com més s’acosti la resposta a la procedència real, més punts rebrà. Es pot triar entre diverses opcions, com ara la limitada a espais del Regne Unit, de la Unió Europea o de llocs famosos d’arreu del món.

Skyline Webcams

La pàgina web Skyline Webcams ofereix imatges reals i en directe de centenars de punts d’arreu del món. En un moment en què gran part del planeta està confinat, podem veure indrets com la Fontana di Trevi de Roma o la plaça de la Ciutat Vella de Praga com no s’havien vist mai: completament desèrtics.

Deu propostes per a gaudir de la cultura popular a casa

Travel Frog

Travel Frog és una aplicació japonesa que permet de descobrir el món de manera divertida amb una granota inquieta i viatgera. La mascota, que normalment és a casa descansant i jugant, desapareixerà quan el jugador menys s’ho esperi i de manera incontrolable, i se n’anirà de viatge uns quants dies, durant els quals li enviarà postals.

Around the world

Around the world és un espai web que proposa un desafiament a l’usuari: ser capaç d’arribar a totes les destinacions del món. Però, com passa a la vida, s’han de buscar feines per a finançar els costos del viatge. Segons l’habilitat de l’usuari i els seus coneixements, guanyarà monedes que li permetran de continuar visitant indrets desconeguts.

80 days

Ambientat en l’any 1872, 80 days ens posa a la pell de Phileas Fogg i el seu acompanyant Jean Passepertout, i seguint l’argument de la famosa novel·la de Jules Verne, ens convida a fer la volta al món en vuitanta dies. Ho podrem fer amb un submarí, un dirigible, un camell mecànic i molt més, amb un horitzó de més de cent setanta ciutats per explorar.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb