coronavirus

VÍDEO Reconeixement a la tasca de les infermeres en plena pandèmia del coronavirus

Avui es commemora el Dia Internacional de la Infermera

per Redacció , 12 de maig de 2020 a les 12:41 |



L'Atenció Primària de la Metropolitana Nord, a la qual pertany el Vallès Oriental, ha difós aquest dimarts un vídeo per reconèixer la tasca de les infermeres just el dia en què es commemora el Dia Internacional d'aquest col·lectiu. En aquest audiovisual hi apareixen Esther Vacas, infermera al CAP de Caldes, i Anna Rosa Calonge, del de les Franqueses.


El vídeo pretén apropar el dia a dia de les infermeres i posar en valor el paper que tenen dins l’assistència sanitària que es fa a la població. Entre d'altres coses, es destaquen tasques com el seguiment del pacient crònic i del nen sa, el triatge de les urgències, el tractament de les ferides i les extraccions. També tenen cura, especialment, de la gent gran, als seus domicilis i a les residències, i es fa seguiment presencial i no presencial de pacients.
                                                 

La pandèmia del coronavirus ha suposat un repte per les infermeres. Segons Atenció Primària, "les infermeres han tingut un paper destacat, les quals han hagut de posar en marxa noves maneres de fer per garantir la millor assistència a la població".

Cada 12 de maig, coincidint amb el naixement de Florence Nightingale –precursora de la infermeria moderna– es celebra el Dia Internacional de la Infermera. Aquest 2020, a més, ha estat declarat Any Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

 
En aquest context, des de l’Atenció Primària de l’àrea Metropolitana Nord es reconeix que "no s’ha volgut desaprofitar l’ocasió per sumar-se a aquesta reivindicació de la professió que es fa a escala mundial".
 
 
 
 
 

 

Participació