Com de gran ha de ser el meu menjador per poder-hi reunir 10 persones?

La fase 1 permet trobar-se amb familiars i amics, tot i que s'han de seguir les normes de distanciament social

per NacióDigital , 13 de maig de 2020 a les 21:03 |
La desescalada està en marxa i ja hi ha molts catalans que es troben (o s'hi trobaran aviat) en la fase 1. Una de les grans novetats d'aquesta fase són les visites a domicili a familiars i amics. Han de ser, això sí, amb amb un màxim de deu persones i totes elles han de viure en la mateixa regió sanitària. A banda, s'ha de mantenir la distància de seguretat recomanada de dos metres. Si no és possible, cal dur mascareta.


En una recreació del diari ABC, s'aprecia com els menjadors (l'espai més diàfan d'un habitatge i normalment més gran, on es poden celebrar reunions) han de fer diversos metres específics per a poder acollir-hi una desena de persones. En aquesta simulació ens trobem amb reunions de diverses persones. La situació és complexa, ja que la mitjana de mesura d'un habitatge a tot l'Estat és de 96 metres quadrats. Per a fer els càlculs, el diari ha dibuixat una circumferència a cada persona, necessitant una distància de 3,14 metres quadrats.


Per a poder encabir sis persones, doncs, el menjador hauria de tenir una mesura mínima de 19 metres quadrats útils. Sense cap moble, un factor a tenir en compte. En el cas de 8 persones, augmentaria a 25 metres quadrats i si és el cas del màxim, de 10 persones, el menjador hauria de fer, com a mínim, 31,5 metres quadrats.







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació