Coronavirus

Neix el primer casal online com alternativa als tradicionals pel risc de contagi del coronavirus

La iniciativa es va crear arran dels dubtes dels pares a inscriure els seus fills i per les restriccions imposades

per NacióDigital , 16 de maig de 2020 a les 09:03 |
Una empresa gironina ha creat el primer casal online a Catalunya. Es tracta d'una "alternativa" per aquells pares que no tenen clar si matricular o no els seus fills en un casal tradicional, pel risc de contagi de coronavirus. L'Andrea González és la impulsora de la iniciativa i diu que es va decidir a tirar-la endavant després de veure "les moltes incerteses" que es plantegen arran de la crisi sanitària.

González explica que el casal consisteix en què el nen o nena esculli un menú d'activitats com si fos un restaurant, i durant la setmana les realitza a partir d'uns links que se li faciliten. "Hi ha activitats de tot tipus i com que sabem que online pot costa més captar l'atenció del menor, li oferim diverses propostes", remarca.


La incertesa d'alguns pares a inscriure els seus fills en casals d'estiu presencials ha fet aflorar una nova iniciativa per part d'una empresa de la Bisbal d'Empordà: un casal online. Es tracta d'una proposta que combina les activitats típiques que es fan en els tradicionals, però a través de la xarxa.

La directora de l'acadèmia l'Aula Espai d'Estudis i impulsora la iniciativa, Andrea González, explica que la idea els va sorgir quan van veure que seria "arriscat" dur a terme els típics casals d'estiu per la crisi sanitària. González assenyala que un dels inconvenients és el risc empresarial que suposa, ja que les condicions que s'han de complir són "complicades" en activitats amb nens.


En aquest sentit, la directora de l'acadèmia recorda que el contacte en un casal clàssic és "gairebé inevitable" i creu que es fa difícil impedir que un petit s'acosti a d'altres nens o a un monitor per jugar. A més, també hi ha incertesa entre les empreses que poden acollir casals d'estiu en cas de contagi, ja que podria suposar maldecaps importants amb els pares i una imatge negativa.

D'altra banda, González concreta que un dels principals problemes són els dubtes dels pares a l'hora d'inscriure els seus fills. "Molts no voldran córrer el risc que la criatura es contagiï amb el coronavirus", remarca. Per això ha decidit tirar endavant amb aquesta iniciativa com "alternativa" als casals tradicionals.


González, però, deixa clar que "en cap cas" va en contra dels presencials, però no creu que amb la crisi sanitària que s'ha passat siguin la millor opció "per a les famílies".

Un menú setmanal

La proposta de l'Aula Espai d'Estudis passa per crear un "menú setmanal" que els mateixos nens i nenes han de triar. A cada repàs hi ha diferents activitats, de tal manera que el menor escull el que més li agrada fer. "Ens va semblar que, ja que no podíem interactuar directament amb els nens, si els deixem triar les activitats aconseguirem el mateix grau d'atenció".









 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació