Afectació de vinya després del temporal
Afectació de vinya després del temporal | Rai Mascaró
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica | DO Penedès
Jordi Bes
Tornen a créixer les hectàrees de vinya (+11%), els cellers inscrits (+13%) i la facturació (+36%) | El CCPAE no tem que el coronavirus reverteixi aquesta tendència a l'alça que es registra en tot el sector agroalimentari català: "L'augment continuarà sostingut en el temps"
coronavirus
Israel i Isidre, de Carviresa, a Tàrrega
Israel i Isidre, de Carviresa, a Tàrrega
Ramon Francàs
La DO Cava, Álvaro Palacios, Família Torres, Raventós i Blanc, Vinseum, les DO Costers del Segre i Penedès o l’Institut Català del Suro continuen proposant iniciatives
maridatges
Imatge il·lustrativa
Recorrem 5 restaurants de la província de Lleida perquè els seus xefs ens proposin plats típics dels seus establiments i els maridin amb vins de la DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Cupatges té accés a l’esborrany del Reial Decret que pretén l’aprovació de la destil·lació de crisi, l’emmagatzematge de crisi o la collita en verd
Verema a les vinyes del celler Llopart.
Verema a les vinyes del celler Llopart. | Llopart
Sergi Cortés
Tal i com demanava el sector per pal·liar els excedents de raïm que arrossega i que es veuran accentuats pel Covid-19, el Ministerio habilitarà la verema en verd i la destil·lació de crisi
Imatge il·lustrativa
El quart i darrer vídeo del cicle va dedicat a totes les coses a les quals no volem renunciar: les trobades, el contacte personal, les mirades, les olors, els somriures i compartir un bon vi.
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Agència Catalana de Turisme considera que és el moment d'establir aliances i oferir propostes al visitant local que vagin més enllà de la simple escapada | Fa un seguiment setmanal de les intencions de viatjar i detecta l'interès dels catalans per fer-ho al territori
Imatge il·lustrativa
Davant de totes les cancel·lacions de casaments per culpa de la pandèmia, Vallformosa ha decidit fer un concurs perquè el guanyador tingui el cava gratuït del seu casament
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Ara que esteu més temps a casa, per raons que tots sabem, us proposo uns exercicis amb 5 formatges i 5 vins, tots ells de productors catalans, als que hem de donar suport en aquests moments i en els que vindran.
botigues especialitzades
Imatge il·lustrativa
Oriol Oliva Salart, de Salart Vinoteca i Cellers Perelló: “hem notat un fort augment de compra de vins de proximitat”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Viticultors independents busquen “un preu digne, l'estabilitat del sector i l'aposta per la qualitat i la sostenibilitat” | Volen obrir noves portes a la negociació i a la possibilitat d’un consens de tot el sector | El sindicat agrari JARC reclama mesures efectives “i no només maquillatge”
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Javier Pagès, president del consell regulador de la DO Cava
Javier Pagès, president del consell regulador de la DO Cava | Consell Regulador del Cava
El sector va produir més de 249 milions d’ampolles el 2019, un 2,07% més que en l’exercici anterior | El nou pla estratègic del sector haurà d'esperar, com a mínim, fins a la verema del 2021" pels efectes de la pandèmia del Covid-19.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Imatge il·lustrativa
Sota el lema 'Glops de vi català' se suma a les iniciatives del sector per donar valor al territori, a la proximitat i a les persones que es troben darrere d'una ampolla de vi
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Artcava recorre a Verkami per a crear un Wine & Cava Bar i una sala de tast al Penedès, dins de dos contenidors marítims
Treballs previs a la plantació de ceps vora la Torre Lluvià
Treballs previs a la plantació de ceps vora la Torre Lluvià | AjM
Imatge il·lustrativa
El celler de Capçanes ha volgut homenatjar els restauradors fent-los participar en una sèrie de vídeos
Imatge il·lustrativa
La iniciativa forma part de les mesures impulsades pel Consell Regulador per reactivar les vendes que s'han aturat a causa de la COVID-19
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Foto: Unsplash
Jordi Bes
Científics, la Generalitat i múltiples agents del sector vinícola avisen que aquesta beguda no protegeix davant del virus, refutant així el plantejament d'una entitat d'enòlegs que està posada en qüestió | Salut afirma que cal esperar per saber del cert si s'ha incrementat la ingesta d'alcohol durant la quarantena i difon recomanacions per evitar el descontrol en el consum
Imatge il·lustrativa
Josep Sucarrats, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert i Iker Morán ens recomanen el seu vi negre preferit de la DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El periodista i sommelier considera que ara més que mai cal ser transparent i "orientar el missatge" | Participa en un nou webinar de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya en el qual aconsella que quan es reactivin les visites els cellers expliquin que són un espai segur
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Vídeos divulgatius dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, una sessió de DJ entre vinyes i una subhasta solidària per combatre el coronavirus substitueixen l'edició del 25è aniversari, que es posposa fins al 2021 | La DOQ Priorat ultima la posada en marxa d'una aula de formació per acreditar-se com a coneixedor o expert d'aquest territori
novetats
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 20 novetats vinícoles catalanes que surten al mercat en plena crisi sanitària
Do pla de Bages
Construcció de pedra seca a Vallhonesta
Construcció de pedra seca a Vallhonesta | LF
Inicialment s'amplia fins el 20 de setembre, però no es descarta ampliar-lo de nou si la tornada a la normalitat s'allarga
Imatge il·lustrativa
La compra de vins online ha vingut per quedar-se, per això analitzem vinos.wine, un comparador de preus molt interessant i necessari
Una hipòtesi és que la tornada dels turistes serà entre la tardor i principis del 2021
Una hipòtesi és que la tornada dels turistes serà entre la tardor i principis del 2021 | Foto: Pixabay
Jordi Bes
Difondre imatges i vídeos del retorn dels turistes contribuirà a recobrar una imatge de normalitat | L'Escola d'Enoturisme de Catalunya estrena el cicle de webinars sobre les estratègies per sortir-se'n de la crisi del coronavirus
Interior del Celler Can Dani, al barri de Gràcia de Barcelona
Interior del Celler Can Dani, al barri de Gràcia de Barcelona
Parlem amb Antoni Lladó de Vins NOE de Sant Cugat, i Daniel Vicente d’El Celler de Can Dani de Barcelona | “La venda online ha pujat un 100% respecte al mateix període de l’any passat”, explica Daniel Vicente
cuina on-line
Instagram, Youtube, Facebook, Twitter... Totes les xarxes serveixen perquè els grans xefs socialitzin les seves receptes
Instagram, Youtube, Facebook, Twitter... Totes les xarxes serveixen perquè els grans xefs socialitzin les seves receptes
Laura Conde
Idees per ampliar els receptaris de la mà dels millors xefs del moment.
cellers en confinament
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
coronavirus
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Sole G Insua
La predisposició a la compra online, com molt s’especula, sembla que sí que ha arribat per quedar-se.
entrevista
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Entrevista a Damià Deàs, president de la patronal Associació d’Elaboradors de Cava (Aecava)
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El retorn dels temporers en tren des del país veí va ser una de les principals vies de propagació de la pandèmia del 1918 | Els diaris de l'època testimoniaven el temor davant de la manca de mesures per frenar-la i les imprudències que costaven vides
Sant Jordi
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
L'actualitat, en breu
dolços per carnaval
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
Sergi Cortés
Conversem amb el propietari del celler penedesenc Albet i Noya, que presenta una nova imatge pel seu escumós elaborat amb el mètode ancestral, 100% xarel·lo i sense sulfits afegits
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
La darrera setmana Llopart va finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll | Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm | L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Afectació de vinya després del temporal
Afectació de vinya després del temporal | Rai Mascaró
Ramon Francàs
Hi ha hagut afectacions d’entre un 30 a un 50% a zones com La Bleda, La Múnia o Els Pujols
Israel i Isidre, de Carviresa, a Tàrrega
Israel i Isidre, de Carviresa, a Tàrrega
Ramon Francàs
La DO Cava, Álvaro Palacios, Família Torres, Raventós i Blanc, Vinseum, les DO Costers del Segre i Penedès o l’Institut Català del Suro continuen proposant iniciatives
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica | DO Penedès
Jordi Bes
Tornen a créixer les hectàrees de vinya (+11%), els cellers inscrits (+13%) i la facturació (+36%) | El CCPAE no tem que el coronavirus reverteixi aquesta tendència a l'alça que es registra en tot el sector agroalimentari català: "L'augment continuarà sostingut en el temps"
Imatge il·lustrativa
Recorrem 5 restaurants de la província de Lleida perquè els seus xefs ens proposin plats típics dels seus establiments i els maridin amb vins de la DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Cupatges té accés a l’esborrany del Reial Decret que pretén l’aprovació de la destil·lació de crisi, l’emmagatzematge de crisi o la collita en verd
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Cupatges té accés a l’esborrany del Reial Decret que pretén l’aprovació de la destil·lació de crisi, l’emmagatzematge de crisi o la collita en verd
Imatge il·lustrativa
Davant de totes les cancel·lacions de casaments per culpa de la pandèmia, Vallformosa ha decidit fer un concurs perquè el guanyador tingui el cava gratuït del seu casament
Treballs previs a la plantació de ceps vora la Torre Lluvià
Treballs previs a la plantació de ceps vora la Torre Lluvià | AjM
S'han plantat de les espècies Malvasia Roja, Muscat d'Istambul, Pansera, Pansa, Negrelló, Turbat i Malvasia Manresana
Imatge il·lustrativa
Foto: The New York Times
Bohigas, Loxarel i Alta Alella són 3 dels 15 vins que recomana Eric Asimov al rotatiu americà
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Si The Magnificent Seven -Els set magnífics- fossin vins negres, pel Ramon Francàs serien aquests...
Imatge il·lustrativa
El celler Cara Nord recupera varietats tradicionals des dels seus inicis, elaborant fins a 800 metres d'alçada
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Ara que esteu més temps a casa, per raons que tots sabem, us proposo uns exercicis amb 5 formatges i 5 vins, tots ells de productors catalans, als que hem de donar suport en aquests moments i en els que vindran.
Imatge il·lustrativa
Josep Sucarrats, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert i Iker Morán ens recomanen el seu vi negre preferit de la DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Vídeos divulgatius dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, una sessió de DJ entre vinyes i una subhasta solidària per combatre el coronavirus substitueixen l'edició del 25è aniversari, que es posposa fins al 2021 | La DOQ Priorat ultima la posada en marxa d'una aula de formació per acreditar-se com a coneixedor o expert d'aquest territori
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
Recorrem 5 restaurants de la província de Lleida perquè els seus xefs ens proposin plats típics dels seus establiments i els maridin amb vins de la DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Artcava recorre a Verkami per a crear un Wine & Cava Bar i una sala de tast al Penedès, dins de dos contenidors marítims
Imatge il·lustrativa
El celler de Capçanes ha volgut homenatjar els restauradors fent-los participar en una sèrie de vídeos
Instagram, Youtube, Facebook, Twitter... Totes les xarxes serveixen perquè els grans xefs socialitzin les seves receptes
Instagram, Youtube, Facebook, Twitter... Totes les xarxes serveixen perquè els grans xefs socialitzin les seves receptes
Laura Conde
Idees per ampliar els receptaris de la mà dels millors xefs del moment.
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
El confinament està fent aflorar els dots culinaris més inesperats a cadascú de nosaltres | La Laura Conde ens ensenya 8 errors que no podem cometre quan fem croquetes
Afectació de vinya després del temporal
Afectació de vinya després del temporal | Rai Mascaró
Ramon Francàs
Hi ha hagut afectacions d’entre un 30 a un 50% a zones com La Bleda, La Múnia o Els Pujols
Israel i Isidre, de Carviresa, a Tàrrega
Israel i Isidre, de Carviresa, a Tàrrega
Ramon Francàs
La DO Cava, Álvaro Palacios, Família Torres, Raventós i Blanc, Vinseum, les DO Costers del Segre i Penedès o l’Institut Català del Suro continuen proposant iniciatives
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica | DO Penedès
Jordi Bes
Tornen a créixer les hectàrees de vinya (+11%), els cellers inscrits (+13%) i la facturació (+36%) | El CCPAE no tem que el coronavirus reverteixi aquesta tendència a l'alça que es registra en tot el sector agroalimentari català: "L'augment continuarà sostingut en el temps"
Imatge il·lustrativa
Recorrem 5 restaurants de la província de Lleida perquè els seus xefs ens proposin plats típics dels seus establiments i els maridin amb vins de la DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Cupatges té accés a l’esborrany del Reial Decret que pretén l’aprovació de la destil·lació de crisi, l’emmagatzematge de crisi o la collita en verd
Verema a les vinyes del celler Llopart.
Verema a les vinyes del celler Llopart. | Llopart
Sergi Cortés
Tal i com demanava el sector per pal·liar els excedents de raïm que arrossega i que es veuran accentuats pel Covid-19, el Ministerio habilitarà la verema en verd i la destil·lació de crisi
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Viticultors independents busquen “un preu digne, l'estabilitat del sector i l'aposta per la qualitat i la sostenibilitat” | Volen obrir noves portes a la negociació i a la possibilitat d’un consens de tot el sector | El sindicat agrari JARC reclama mesures efectives “i no només maquillatge”
Imatge il·lustrativa
El quart i darrer vídeo del cicle va dedicat a totes les coses a les quals no volem renunciar: les trobades, el contacte personal, les mirades, les olors, els somriures i compartir un bon vi.
Imatge il·lustrativa
Davant de totes les cancel·lacions de casaments per culpa de la pandèmia, Vallformosa ha decidit fer un concurs perquè el guanyador tingui el cava gratuït del seu casament
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Agència Catalana de Turisme considera que és el moment d'establir aliances i oferir propostes al visitant local que vagin més enllà de la simple escapada | Fa un seguiment setmanal de les intencions de viatjar i detecta l'interès dels catalans per fer-ho al territori