Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

coronavirus

Les víctimes cauen lleugerament a Catalunya però els contagis diaris es mantenen per sobre de 700

Salut ha registrat 757 nous casos i 34 noves morts en les darreres hores

per NacióDigital , 23 de maig de 2020 a les 12:16 |
Dades del 23 de maig | ND

Catalunya continua amb la tendència a la baixa en les morts, amb 34 noves morts en les darreres 24 hores (gairebé 10 menys que ahir), però alhora manté els positius per sobre dels 700. Els darreres casos registrats pel Departament de Salut s'eleven fins a 757, deixant un total 64.794 positius acumulats. Pel que fa al total de persones que han perdut la vida, aquest ja arriba als 11.800. 



Per altra banda, el nombre total de casos possibles de coronavirus se situa en 221.156. Tal com explica Salut, són persones que presenten símptomes i un professional facultatiu qualifica de possible cas, ja que encara no s'ha pogut fer cap prova.




Pel que fa als casos greus l'acumulat arriba als 4.013, mentre que les altes ja s'eleven a 36.962 gràcies a que en les darreres hores 383 persones ja han superat la malaltia.  


Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.660 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.370són casos sospitosos.

 Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 11.766 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.589 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 3.918 a una residència i 774 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

 

ACLARIMENT SOBRE LES DADES
El Departament de Salut ofereix diàriament dades globals dels infectats per coronavirus i dels morts registrats de forma acumulada i, en paral·lel, ofereix dades dels casos diaris de forma retrospectiva. La diferència dels casos acumulats oferts un dia respecte l'anterior, però, no coincideix amb els casos diaris detallats relatius al dia en qüestió, ja que sovint els infectats o morts no es notifiquen fins algun o diversos dies més tard de produir-se. És per això que NacióDigital ha optat pel criteri de destacar cada dia la diferència en els casos acumulats, encara que aquests no coincideixin amb els casos del dia en qüestió, atès que la xifra definitiva d'un dia en concret no es coneix fins uns dies després. Tot i això, en els gràfics, les dades antigues es van actualitzant periòdicament per oferir una imatge més fidedigna de l'evolució de l'impacte de la pandèmia, dia a dia. La data de la darrera actualització retrospectiva hi està indicada en el peu, motiu pel qual les xifres dels dies posteriors i immediatament anteriors s'han d'entendre com a provisionals, subjectes a correccions futures.







 

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació