Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

coronavirus

FOTOS La Plataforma 3-O es manifesta a Barcelona contra la «recentralització» de l'Estat

Una cinquantena de persones es concentren a la plaça Sant Jaume per reclamar que l'estat d'alarma no serveixi per vulnerar drets

per NacióDigital , 23 de maig de 2020 a les 13:02 |
Concentració Plataforma 3-O a la plaça Sant Jaume aquest dissabte. | Europa Press
Una cinquantena de persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona convocades per la Plataforma 3 d'octubre. Els manifestants, que han respectat les distàncies de seguretat, han protestat contra la "recentralització" de l'Estat a partir del reial decret d'estat d'alarma, i contra el desplegament de l'exèrcit espanyol a Catalunya, que consideren una "provocació".
 

La mobilització ha estat convocada sota el lema "Desconfinem drets i llibertats" i pretén reivindicar el dret a la protesta com "un instrument imprescindible de les classes populars". Els manifestants han mostrat cartells amb missatges com "Defensem els serveis públics" i "Deroguem la llei mordassa".

El Ministeri de l'Interior va autoritzar ahir la concentració, un fet que l'entitat va considerar "un èxit" en un context de "segrest de les competències de la Generalitat" en què el dret de manifestació per part de l'estat espanyol ha estat "sistemàticament vulnerat". Afirmen que aquesta és la "primera mobilització no prohibida a Catalunya" però lamenten que les condicions "continuen sent una retallada del dret de manifestació".


L'entitat critica que des de l'inici de l'estat d'alarma hi ha hagut "repetides vulneracions de drets fonamentals" que han estat "imposades" pel govern espanyol i "amb el suport de la conselleria d'Interior". En aquest sentit denuncien "les detencions i identificacions realitzades pels Mossos", especialment les del dimarts passat convocades sota el lema 'Recuperem els carrers' al barri de Gràcia.







 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació