coronavirus

L'oposició reclama una comissió de reconstrucció al Parlament

Ciutadans, el PSC, comuns i el PP presenten una proposta per replicar a la cambra catalana l'espai creat al Congrés dels Diputats amb implicació de tots els grups

per Sara González , 26 de maig de 2020 a les 11:30 |
El ple del Parlament de Catalunya | Parlament
L'oposició reclama la creació d'una comissió d'estudi sobre la reconstrucció i la reactivació econòmica i social al Parlament de Catalunya. Ciutadans, PSC, els comuns i el PP han presentat una proposta per crear una rèplica de la comissió que tot just ha començat a caminar al Congrés dels Diputats. Els grups de l'oposició consideren que totes les formacions polítiques han de tenir implicació a l'hora de decidir les receptes per afrontar la crisi econòmica i social. 

L'objectiu de la comissió, assegura, és "establir un diàleg" entre els grups parlamentaris, els agents econòmics, cívics, socials i el món local per impulsar polítiques per fer front a la crisi i proposar canvis legislatius. A nivell de format, proposen que s'hi integrin dos membres de cada grup i que hi puguin assistir representants dels agents socials i econòmics, així com especialistes d'entitats i del món associatiu. 


Fins ara, el Govern ha impulsat una taula per posar en marxa un pla de xoc econòmic i social que té com a finalitat tenir enllestides unes conclusions al mes de juliol. La vigència de la comissió proposada per l'oposició, en canvi, estaria circumscrita al que resta de legislatura.  









 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació