memòria històrica

Granollers rememora el 82è aniversari del bombardeig feixista de 1938

L'acte ha comptat amb menys assistents per mesures de seguretat

per Redacció , 31 de maig de 2020 a les 11:01 |
Granollers ha tornat a rememorar, com cada 31 de maig, el 82è aniversari del bombardeig de la ciutat durant la Guerra Civil. Un any més, coincidint amb aquesta data, s'ha fet l'acte de record a les víctimes de l'atac a les 9 del matí, l’hora en què els 5 avions enviats per l’Itàlia de Mussolini al servei del general Franco van bombardejar la ciutat, provocant un mínim de 224 morts, a més de nombrosos ferits i la destrucció de gran nombre d’edificis.

Aquest any, però, la pandèmia del coronavirus i la situació sanitària han obligat a adaptar el tradicional acte al cementiri. Només hi han pogut participar un nombre màxim de persones en representació d’institucions i entitats, que han estat prèviament acreditades.






L'acte ha estat retransmès en directe a través de VOTV:




A més, la televisió pública del Vallès Oriental se suma també a la commemoració del bombardeig amb l'emissió, a les 18.30 h, del concert per a la pau i la memòria de l'Orquestra de Cambra de Granollers (fet el 2018 al Teatre Auditori de Granollers) i el curtmetratge documental Bombes, de Vicenç Viaplana i Helena Pielies, que s'ha pogut veure a les 9:45 i que es podrà tornar a visionar a les 21:45. Al llarg de tot el dia també es faran diverses emissions de reflexions de granollerins i granollerines sobre la Pau i la Memòria dins el programa Des de Casa.
 

 

Participació