equipaments municipals

Reformes a l'antic edifici del centre cívic de Torre-romeu per millorar l'accessibilitat

S'instal·larà, entre d'altres coses, un ascensor adaptat

per NacióSabadell , 13 de juny de 2020 a les 14:00 |
L’edifici de l’antic centre cívic de Torre-romeu, situat al carrer de Francolí, es reformarà per millorar l’accessibilitat. Els treballs consistiran en la construcció de noves escales interiors i un ascensor adaptat. La darrera Junta de Govern Local de l'Ajutnament de Sabadell ha aprovat de forma inicial el projecte d’obres.

Es farà en dues fases: la primera, s'enderrocarà i es construiran les escales interiors adequant-les a les normatives de seguretat vigents, d'acord amb les mesures contra incendis i evacuació d’ocupants. I la segona, es farà la instal·lació́ d’un nou ascensor adaptat aprofitant el mateix lloc existent. 


També́ es canviaran tots els sanitaris i aixetes existents, així com la renovació́ del paviment dels banys i serveis afectats per la renovació́ de sanitaris. Finalment, es pintaran diverses parts de l'interior de l'equipament. Tot plegat compta amb un pressupost d’execució de gairebé 150.000 euros.

L’edifici es va construir el 1983 per l’arquitecte Josep Casas Arrufí per a l’ús de casal de joves i centre d’esplai. L'any 1993, un altre arquitecte, Josep Palau i Grau, va dur a terme una reforma i ampliació́ a la segona planta per adequar- lo a l’ús de centre cívic del barri.


Actualment, acull dues entitats, el Centro Cultural de Torre-romeu, que organitza activitats culturals destinades especialment a la gent gran del barri, il’Espai Pandora de la Fundació Idea, dedicada a l’educació en el lleure al Districte 7. Treballen especialment amb canalla i les seves famílies. Al centre, també hi ha un equip d’educadors de serveis socials. 

 

Participació