Minut a minut

EN DIRECTE L'última hora sobre el coronavirus

Informació en directe sobre la pandèmia a Catalunya, l'Estat i la resta del món

per NacióDigital , 27 de juny de 2020 a les 22:43 |
 14:30 
Sánchez critica "l'egoisme localista" dels governs nacionalistes

Pedro Sánchez ha retret a governs nacionalistes de les comunitats autònomes que hagin caigut en un "egoisme localista" durant la gestió de la crisi de la Covid-19: "Han plantejat que hem recentralitzat competències i no és així".

 12:49 
ÚLTIMA HORA La Universitat Johns Hopkins, dels Estats Units, ha xifrat en 10.001.527 les persones contagiades per coronavirus arreu del món des de l'inici de la pandèmia. Segons la mateixa universitat, ja haurien mort mig milió de persones a causa de la Covid-19.

 12:44 
ÚLTIMA HORA Les funeràries catalanes han reportat 2 noves morts per Covid-19 a Catalunya en les darreres 24 hores, sis defuncions menys que en l'últim balanç del Departament de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes per coronavirus a Catalunya en 12.551.

 

 11:29 
Suècia impulsa una campanya per demanar als seus ciutadans que prioritzin les relacions sexuals a distància mentre duri l'epidèmia de coronavirus.

 

 11:28 
Els Premis de la Fundació Ramon Llull, ajornats al 2021

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit virtualment. A la reunió s'ha acordat ajornar un any la propera edició dels premis internacionals que lliura anualment l'ens a Andorra, degut a la situació generada per la Covid-19.

 09:32 
Les cases de turisme rural gironines allargaran la temporada d'estiu fins a l'octubre per la forta demanda que tenen

L'Associació de Cases Rurals de Girona Costa Brava-Pirineu assegura que el nombre de reserves és superior al de l'any anterior, gràcies a l'aposta del turisme de proximitat. En aquest sentit, l'entitat reconeix que s'han produït cancel·lacions com a conseqüència de la pandèmia, però assenyalen que es tracta del sector relacionat amb el turisme que millor sortirà de la crisi sanitària i econòmica.

 08:31 
El teletreball impulsa la "transformació" d'oficines

La crisi del coronavirus ha provocat un augment del teletreball generalitzat. "Hem passat d'un 8% a un 80% durant l'estat d'alarma", ha assegurat el professor dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC, Iván Ciudad, en declaracions a l'ACN. Aquesta nova manera de treballar ha impulsat la "transformació" de les oficines cap a "llocs de trobada" i espais basats en l'experiència, la formació o la innovació.

 22:42 
La UE destinarà 4.900 milions d'euros més als països més vulnerables contra el coronavirus

La Unió Europea destinarà 4.900 milions d'euros (MEUR) més als països més vulnerables contra el coronavirus. Així ho ha anunciat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en l'obertura del concert de tancament de la campanya "Global Goal: Unite for our Future", celebrat aquest dissabte. Von der Leyen ha assenyalat que la pandèmia només acabarà quan hagi finalitzat a tot arreu i ha assegurat que no hi haurà normalitat a cap país mentre els altres encara estiguin lluitant contra el coronavirus. "Tot això és possible gràcies a l'estreta col·laboració entre la Comissió Europea i el Banc Europeu d'Inversions, ha remarcat, en relació a la nova inversió.

 19:53 
13 defuncions per coronavirus la darrera setmana

Sanitat informa de 13 defuncions per coronavirus en els últims set dies, cinc de les quals a Castella i Lleó i cap a Catalunya. Des que va començar la pandèmia hi ha hagut 248.469 casos confirmats per proves diagnòstiques, 564 més que el total de divendres, i 191 diagnosticats el dia previ, els mateixos que ahir. D'altra banda, amb aquesta actualització de dades, es xifra en 28.341 el total de morts per coronavirus a Espanya, tres més que la suma total d'aquest divendres.

 19:52 
Salut preveu una segona onada de coronavirus a la tardor

El Departament de Salut treballa amb la hipòtesi d'una segona onada de coronavirus més aviat del previst i que es podria avançar al setembre. "Tenim sobre la taula la possibilitat d'un rebrot d'una certa intensitat de cara a finals d'estiu, principis de tardor", ha afirmat aquest dissabte el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, en declaracions a TV3.

 19:51 
Andorra dona l'alta a l'últim pacient hospitalitzat per coronavirus

Al país pirinenc, l'últim contagi es va detectar el 18 de juny, i l'última mort va produir-se el 16 de juny després d'un mes sense.

 16:38 
L'ATM permetrà allargar la data de caducitat dels bitllets caducats durant el confinament

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat dues vies per a rebre una compensació pels bitllets de transport públic caducats durant el confinament i ampliar-ne la validesa a partir de l'1 de juliol. Consulta-les aquí i recupera els títols.

 16:33 
La vacuna de la Covid-19, al centre de la polèmica

La sang del límul, un animal amb aspecte de cranc que viu a la costa atlàntica de nordamèrica, s'utilitza de fa dècades en injeccions. Ara, sectors ecologistes demanen solucions sintètiques per a salvar aquest animal i els seus depredadors.


 16:31 
Catalunya suma 8 morts per coronavirus i 193 nous contagis en les últimes 24 hores.  Amb aquestes xifres, el nombre de defuncions se situa en 12.549 i la de contagis, en 71.220. 

 22:33 
Brot de coronavirus a la Val d'Aran amb set positius que van compartir una barbacoa. A la festa hi havia més participants i s'estan fent proves PCR a la resta.

 22:30 
Sanitat registra vuit morts i 191 contagis en les últimes 24 hores. El brot de l'Aragó concentra la majoria de noves infeccions, seguit per la Comunitat de Madrid i Catalunya.

 14:28 
La Moncloa insta el PP a mantenir la col·laboració també en l'àmbit europeu. El govern espanyol demana als populars que retirin l'informe crític amb l'Estat que van lliurar a la Comissió Europea. Per Sara González.

 14:07 
El coronavirus ja estava present en aigües residuals de Barcelona fa més d'un any. Investigadors de la Universitat de Barcelona l'han detectat en mostres del 12 de març del 2019.

 13:48 
Catalunya registra vuit víctimes mortals més per coronavirus i 163 casos nous. La xifra total de contagis confirmats des de l'inici de la pandèmia ja supera els 71.000.

 13:36 
Sense càntics ni crits: així hauran de comportar-se els aficionats de futbol als Països Baixos. El primer ministre, Mark Rutte, anuncia que si el públic no obeeix la prohibició es tornaran a tancar els estadis.

 13:05 
L'oposició reclama més agilitat al govern de Colau per salvar el petit comerç. Més del 40% dels afectats per ERTO a la ciutat treballen a l'hostaleria o en establiments comercials.

 12:34 
El sector de l'autocar ocupa el centre de Barcelona per reclamar ajudes al Govern. Desenes de vehicles fan una marxa lenta per la Gran Via i denuncien la situació del col·lectiu arran de la crisi del coronavirus.

 11:53 
Vergés: «Haurem de fer campanyes per a la gent jove perquè la seva percepció de risc és inferior». La consellera creu que molta gent compleix amb les mesures de prevenció del virus però també que "falta consciència".

 11:09 
Contagis al Vallès Oriental

L'índex de contagis de la Covid-19 al Baix Montseny per sobre de la mitjana del Vallès Oriental. Segons les dades de Salut al Baix Montseny és del 5,3 mentre que al Vallès Oriental del 3,2.

 10:38 
VÍDEO «The bright side», la cançó més desconfinada dels Stay Homas amb Oques Grasses. Forma part del recopilatori del grup de moda de la pandèmia.

 10:06 
Lagarde assegura que "probablement hem passat ja el punt més baix" de la crisi de la Covid-19

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha assegurat que "probablement hem passat ja el punt més baix" de la crisi de la covid-19, tot i que ha recordat que és possible una segona onada de la pandèmia. La presidenta del BCE preveu que la recuperació sigui "incompleta" però "transformadora". "Espero que el canvi sobre com valorem les coses ens faci parar més atenció a les dones, el clima i els més pobres", ha defensat Lagarde.

 09:53 
Els nous brots de coronavirus s'estenen per almenys 11 comunitats. A Catalunya només n'hi ha un i està controlat, en una residència de Lleida, però l'alerta és màxima per la situació de la Franja.

 09:23 
«Em preocupa molt que els símptomes siguin crònics». Parlem amb Marta Ubach, veïna de Terrassa que viu amb fatiga extrema, ofecs i taquicàrdies des del 14 de març en què va contraure la Covid-19.

 08:56 
PORTADES «El control visual als aeroports no serveix per a res», a «El Mundo». Les portades dels principals diaris espanyols i catalans.

 21:45 
Els Premis Ramon Llull, ajornats a 2021

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dijous virtualment. A la reunió s'ha acordat ajornar un any la pròxima edició dels premis internacionals que lliura anualment l'ens a Andorra, per culpa de la situació generada per la Covid-19.

 20:26 
Trump, contra la Xina pel coronavirus

Trump suggereix que la Xina va contribuir a expandir el virus "intencionadament" per desestabilitzar l'economia. En una entrevista al The Wall Street Journal, el president dels Estats Units assenyala la potència asiàtica i considera que hi ha una "alta probabilitat que ho fessin a posta".

 18:53 
El brot d'Osca, resolt aviat

Sanitat creu que el brot d’Osca es podria resoldre "ben aviat" i espera que no s’hagin de fer confinament. Simón diu que a hores d’ara un 20% dels casos són importats i alerta que poden augmentar en les pròximes setmanes.

 16:38 
El Zoo de Barcelona reobre amb un aforament del 50%

EL Zoo de Barcelona ha reobert aquest dijous les seves portes després de tancar el 14 de març a causa de l'epidèmia. Ho ha fet reduintt el seu aforament un 50%. El Zoo rebrà el segell Safe Tourism Certified, un distintiu de l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) que certifiquen aquells espais turístics que han implantat amb èxit el sistema de protocols de seguretat.

 13:07 
El coronavirus a Sant Celoni

Dos nous ingressats per Covid-19 a l'Hospital de Sant Celoni. Des del començament de la pandèmia s'acumulen 97 altes i 29 defuncions.

 12:44 
La Vall d'en Bas també restringeix l'accés als seus gorgs. L'Ajuntament farà pagar 5 euros per cotxe a l'aparcament.

 12:12 
Catalunya suma deu morts per coronavirus i 91 nous contagis. Actualment hi ha 60 pacients ingressats de gravetat.

 11:36 
25 dies sense morts a Granollers

​L'Hospital de Granollers porta 25 dies seguits sense cap mort per coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia n'hi ha hagut 95.

 11:12 
GRÀFICS

Una desena de dies sense defuncions i quatre ingressats: així es troba l'Hospital Parc Taulí de Sabadell a una setmana de tancar juny. Informa Albert Hernàndez.

 10:58 
Com evitar que els nens s'intoxiquin amb gels desinfectants. Els elements d'higiene contra el coronavirus poden ser perillosos per als més petits.

 10:32 
Salut prioritzarà que les escoles no tanquin si hi ha un nou confinament. ​Vergés diu que les primeres mesures es destinaran a les persones grans i vulnerables.

 10:12 
Confinen vuit policies de Lleida després que un detingut amb coronavirus els escopís. La Guàrdia Urbana ha demanat a Salut que faci proves PCR als agents.

 09:42 
La pel·lícula alemanya El gabinet del Dr. Caligari dirigida per Robert Wiene serà el leitmotiv de la 53a edició del Festival de cinema de Sitges, que es manté a l'octubre. 

 09:23 
La Confederació del Tercer Sector denuncia un nou retard en els pagaments del Govern

La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha denunciat un nou retard en els pagaments per part del Govern, i considera "incomprensible" que això passi quan encara es pateixen els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Aquest retard afecta gent gran, persones amb problemes de salut mental, discapacitats i l'atenció precoç.

 09:17 
«Som el teu estiu»: 100 activitats per fer turisme a un salt de Barcelona. El Baix Llobregat ofereix una sorprenent diversitat de recursos turístics.

 09:00 
Assessorament gratuït a particulars i empresaris ofegats per deutes arran de la Covid-19. L’objectiu de la Generalitat és oferir una segona oportunitat per reduir els concursos de creditors i resoldre els casos d’insolvència abans que arribin als jutjats.

 22:02 
L'OMS estima que la setmana vinent s'arribarà als 10 milions de casos de Covid-19 al món

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha informat aquest dimecres que estimen que la setmana vinent s'arribi als 10 milions de casos de Covid-19 al món.

 22:00 
Què canvia a Catalunya partir de dijous en «l'etapa de represa»? La nova fase permet recuperar totes les activitats, però manté l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes i la distància entre persones.
 

 19:36 
Restringit l'accés a dues platges de Barcelona

La Guàrdia Urbana restringeix aquest dimecres a la tarda els accessos a les platges de Nova Icària i Bogatell de Barcelona per l'alta afluència de persones. Aquests dos espais superen el 80% del seu aforament, i això fa difícil mantenir les distàncies de seguretat. Les platges de Llevant, Sant Sebastià i Sant Miquel tenen una ocupació alta, d'entre el 60 i el 80%. La resta té una concentració de banyistes normal o baixa.

 19:34 
Les tres comarques de la Franja i l'altra aragonesa que estan en fase 2 sumen 165 casos confirmats de Covid-19

Les quatre comarques aragoneses que han tornat a la fase 2 de desescalada per la pandèmia del coronavirus sumen 165 casos confirmats, i des de la direcció general de Salut Pública del Govern autonòmic segueixen investigant possibles nous contagis.

A les comarques del Baix Cinca, Cinca Mitjà i La Llitera, a la província d'Osca, el nombre de persones infectades s'eleva a 139, mentre que en la de Baix Aragó-Casp, a la província de Saragossa, són 26.

 17:15 
196 casos de coronavirus en les últimes 24 hores

El Ministeri de Sanitat ha informat de 196 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores, 28 dels quals a Catalunya. Al conjunt de l'Estat, 150 persones han hagut de ser hospitalitzades durant l'última setmana, 16 de les quals en Unitats de Cures Intensives.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació