Crisi

El Cirque du Soleil, en suspensió de pagaments

La companyia ha acomiadat 3.480 treballadors

per NacióDigital , 30 de juny de 2020 a les 11:39 |
Un espectacle del Cirque du Soleil | EP
Cirque du Soleil Entertainment Group s'ha declarat en suspensió de pagaments per dur a terme una reestructuració del seu capital. La companyia ha anunciat l'acomiadament dels seus aproximadament 3.480 treballadors, que des d'el mes de març passat es trobaven en suspensió de treball arran de la cancel·lació brusca d'espectacles per la pandèmia de la Covid-19.

"Com a part necessària de la seva reestructuració i dels eventuals plans per a reiniciar operacions, Cirque du Soleil ha anunciat la fi dels contractes d'aproximadament 3.480 empleats prèviament suspesos al març després de la interrupció d'ingressos causada pels tancaments en resposta a la pandèmia de Covid-19", ha confirmat l'empresa canadenca.


En relació amb el procés de suspensió de pagaments, els principals accionistes de Cirque du Soleil, l'estatunidenc TPG Capital, la xinesa Fosun Capital Group i el fons canadenc Caisse de Dépôt et placement du Québec, que van adquirir l'empresa en 2015 per 1.500 milions de dòlars (1.337 milions d'euros) al costat de les autoritats de Qubec, han presentat un pla de reestructuració que haurà de ser aprovat pel Tribunal Superior de Quebec.

Segons els termes de l'acord, els inversors injectaran 300 milions de dòlars (267 milions d'euros) al negoci reestructurat per a donar suport a la represa de les seves activitats i fer front a unes certes responsabilitats pendents de la companyia, incloses les relacionades als espectadors amb entrades afectats per la cancel·lació d'espectacles.


En concret, el govern de Quebec aportarà 200 milions de dòlars (178 milions d'euros), mentre que la resta d'inversors proporcionarà els 100 milions de dòlars restants.

L'acord plantejat inclou, com a part de la injecció de 300 milions de dòlars, la creació d'un fons de 15 milions de dòlars (13,4 milions d'euros) dirigit a proporcionar assistència financera als empleats acomiadats, així com l'establiment d'un altre fons de 5 milions de dòlars (4,4 milions d'euros) per a fer front a les obligacions pendents de la companyia amb artistes independents.


"Durant els últims 36 anys, Cirque du Soleil ha estat una organització altament reeixida i rendible. No obstant això, amb zero ingressos des del tancament forçat de tots els nostres espectacles a causa de la Covid-19, es va haver d'actuar amb decisió per a protegir el futur de la companyia", va dir Daniel Lamarre, president i conseller delegat de Cirque du Soleil Entertainment Group.

En aquest sentit, Lamarre va expressar la seva confiança que el pla presentat representi un camí perquè el Cirque emergeixi com una companyia més forta.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació