Coronavirus

Detectat un brot de coronavirus a l'Hospital Comarcal d'Amposta

Tres de les 43 proves PCR realitzades a pacients i treballadors d'una mateixa planta han donat positiu

per NacióDigital , Amposta, 21 de juliol de 2020 a les 20:32 |
L'Hospital Comarcal d'Amposta. | Cedida
Primer brot de coronavirus detectat a Amposta des de la desescalada. El Departament de Salut ha confirmat aquest dimarts un focus de contagi a l'Hospital Comarcal d'Amposta. En concret, a la tercera planta, que passar a ser zona taronja i no pot rebre cap ingrés. S'han realitzat 43 proves PCR, entre pacients i treballadors, als contactes directes d'un positiu confirmat aquest passa diumenge. D'aquestes, tres han donat positiu.

Ara, i seguint els protocols de salut pública i d’epidemiologia, els contactes estrets, amb independència del resultat de les proves, han d’aïllar-se durant 14 dies.


El mateix diumenge, quan es va conèixer el positiu, les autoritats ja van decidir no fer cap nou ingrés a la planta ni permetre cap visita familiar (tret de situació de final de vida, si es donés el cas). A més, dilluns al matí es va sectorialitzar i dividir la planta en dos unitats, una per a la mitja estada polivalent i l'altra per a subaguts, d'acord amb les recomanacions de Salut.

Si bé no hi haurà nous ingressos en les properes dues setmanes, sí que es podrà donar l'alta amb confinament a domicili durant 14 dies els pacients que ja hi ha ingressats, sempre que ho decideixin les famílies. Les altres plantes de l'Hospital Comarcal continuen treballant amb normalitat.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació