La nova llacuna panoràmica de Caldea | Caldea
Branded content

Caldea torna amb una nova llacuna panoràmica per «volar» sobre el riu

El centre termal d'Andorra ha reobert extremant les mesures de seguretat

per NacióDigital
La nova llacuna panoràmica de Caldea | Caldea

Caldea, el gran spa termal d'Andorra, va reobrir el passat 4 de juliol després de mesos de tancament per la pandèmia. Ho va fer amb totes les mesures de seguretat i amb una gran novetat: una llacuna panoràmica que permet "volar" sobre el riu Valira.
 
La nova llacuna possibilita combinar la sensació de relax tan pròpia de Caldea amb altres de més intenses. Amb el fons transparent i a cinc metres d'altura sobre el principal riu andorrà, la nova instal·lació permet experimentar una sensació d'ingravidesa i posarà a prova el vertigen dels visitants del centre termal més gran del sud d'Europa.
 

Està formada per una superfície de 50 metres quadrats de metacrilat transparent suspesa a l'aire, equipada amb jocs d'aigua i de llum amb dues altures diferents. En el nivell superior hi ha un jacuzzi per activar el sistema corporal. A l'inferior, per la seva banda, disposa d'un conjunt de jets d'hidromassatge a més d'una notable cascada.

Té una profunditat d'1,20 metres i l'aigua, que està a 32-34 graus, disposa d'un sistema de tractament òptim. Més enllà de les instal·lacions, la llacuna permet gaudir de les extraordinàries vistes de les muntanyes del Pirineu andorrà.

 

La nova llacuna panoràmica de Caldea. Foto: Caldea



La construcció de la nova llacuna, amb una capacitat per a 50 persones, se suma a l'oferta del Termolúdic i Orígens, els espais de majors dimensions de Caldea, que van reobrir el passat 4 de juliol. L'Inúu, l'espai exclusiu per a adults, ho va fer el 18 de juliol mentre que el Likids, l’spa d’accés exclusiu per a infants continuarà tancat tot l’estiu. Cal tenir en compte que l'accés està inclòs tant amb l'entrada al Termolúdic com a l'Inúu.



 

El centre termal més gran del sud d'Europa


Caldea va celebrar l'any passat el quart de segle de vida. Inaugurat el 1994, està situat en un modern i singular edifici, obra de l'arquitecte Jean Michel Ruols, presidit per una torre de 80 metres, la més alta d'Andorra. Ubicat en un espai molt cèntric de la parròquia d'Escaldes-Engordany, aprofita el termalisme de la zona i ha esdevingut una icona del país dels Pirineus. De fet, anualment rep prop de 400.000 visitants en unes instal·lacions que superen els 42.000 metres quadrats. La llacuna panoràmica és l'última novetat d'un complex que no ha parat de renovar-se i presentar ampliacions, com els espais específics per adults (2013) i per a infants (2016).
 

Reobertura amb totes les mesures de seguretat


Caldea va reobrir el passat 4 de juliol. Ho va fer primer amb els espais Termolúdic i Orígens, així com amb l'estrena de la nova llacuna panoràmica. Dues setmanes més tard va ser el torn de l'Inúu, la zona reservada als adults, mentre que el Likids, l'spa exclusiu per a infants de 3 a 8 anys, es mantindrà tancat.

La reobertura de Caldea es va fer amb l'acord i la supervisió del Ministeri de Salut andorrà i ha suposat un gran nombre de mesures extraordinàries de prevenció per garantir al màxim possible la seguretat dels clients i dels empleats. "Hem revisat amb les autoritats sanitàries uns protocols d'higiene que ja eren extrems", explica Miquel Pedregal, director general de Caldea. "L'objectiu és que els nostres clients gaudeixin de l’experiència d’oci i de benestar amb la tranquil·litat de sempre", afegeix.

 

Inúu, l'espai Caldea reservat a adults, va reobrir el 18 de juliol. Foto: Caldea



En aquest sentit, totes les instal·lacions de l’spa han estat higienitzades i desinfectades de forma extrema. Per fer-ho, Caldea compta amb la col·laboració d’Avança, una empresa especialitzada de neteja que actualment també ofereix els seus serveis a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. A més, ha certificat tots els protocols amb la col·laboració de Preventcontrol, auditors d’higiene d’Andorra. 

Les aigües termals de Caldea estan tractades amb clor i amb llum ultraviolada (UV), desinfectants d'alt espectre. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), una concentració residual de clor lliure en l'aigua de les llacunes a un pH <8.0 és suficient per eliminar els coronavirus.
 

Hem revisat amb les autoritats sanitàries uns protocols d'higiene que ja eren extrems

Miquel Pedregal | Director general de Caldea

Caldea compta amb un sistema automàtic de testeig dels paràmetres de l'aigua que realitza mesures constants. Aquest sistema controla els nivells de clor i de PH de les aigües i injecta la quantitat necessària de clor i de regulador de PH, per tal que els paràmetres siguin els correctes per la salut, tot respectant la normativa oficial i garantint sempre la millor qualitat de l'aigua. La desinfecció per llum UV amplia l'espectre d'eficàcia considerablement enfront d'altres bacteris, fongs i virus, incloent-hi el coronavirus SARS-CoV-2. A més, gràcies al filtrat continu que s'aplica, l'aigua de les llacunes és nova cada dia. 

Les noves normes inclouen també el rentat constant de mans amb gel hidroalcohòlic que els clients troben en dispensadors automàtics, la dutxa obligatòria amb sabó per accedir a la zona de banys termals i l’obligatorietat d’utilitzar mascareta en tots els espais comuns, fins a arribar als vestidors.
 

Aforament del 30%


D'altra banda, Caldea ha reduït l'aforament a un 30% de la capacitat total per mantenir la distància de seguretat entre persones, i ha col·locat elements de senyalització per informar els visitants de totes les normes d'ús.

Per tal d’assegurar la limitació de l'aforament, recomana la reserva anticipada d'entrades amb data i hora exacta de la visita. La reserva d'entrades, tant per al Termolúdic, Orígens com Inúu, es pot realitzar directament al web de Caldea o a través d'agències autoritzades.






Una producció de l'equip de brand
Arnau Urgell (direcció i textos)
Guillem Bellafont (disseny)
Marta Escubós (vídeo)
Montserrat Guixé (contacte)
Amb el suport de


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació