Parlament

Torra afirma que va suggerir a Vergés nomenar Argimon com a secretari de Salut Pública

El president de la Generalitat destaca que també va reclamar a la consellera de Salut ampliar el nombre de rastrejadors per atendre el control de contagis

per Joan Serra Carné / Oriol March , 22 de juliol de 2020 a les 11:33 |
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb la consellera Meritxell Budó, al Parlament | ACN
La gestió que ha fet el Govern dels brots de coronavirus ha capitalitzat la sessió de control a l'executiu al Parlament. En el marc de les crítiques de l'oposició a la Generalitat, Quim Torra ha afirmat que va ser ell qui va suggerir al Departament de Salut que nomenés Josep Maria Argimon com a secretari de Salut Pública. Argimon, que ocupa el càrrec vacant de Joan Guix dos mesos després de la seva renúncia per motius personals, va prendre possessió del càrrec aquest dimarts i compatibilitzarà aquestes funcions amb les seves responsabilitats a l'Institut Català de la Salut (ICS).

Fonts governamentals assenyalen que la setmana passada es va produir una reunió entre la consellera de Salut, Alba Vergés, en la qual el president li va reclamar que nomenés en 48 hores un nou secretari de Salut Pública. I va ser en aquell moment que el dirigent independentista li va suggerir el nom d'Argimon per ocupar el buit que havia deixat Joan Guix, que va deixar el càrrec per motius personals ja fa setmanes.


Durant les preguntes al president la cambra catalana, Torra també ha destacat que va reclamar a Vergés, que ampliés el nombre de rastrejadors per atendre el control de contagis. La falta de professionals per fer seguiment dels contactes de positius és la principal crítica formulada al Govern en les últimes setmanes. 

Torra ha mantingut una disputa dialèctica amb els comuns per la gestió de la crisi sanitària. La diputada Jéssica Albiach li ha retret que critiqués el govern espanyol durant l'estat d'alarma i que ara la Generalitat acumuli errors. "Li sembla que el combat contra l'epidèmia és una cursa de retrets. Espero una crítica constructiva", ha respost el president català. "Totes les crítiques que vaig fer al govern central sempre anaven acompanyades de propostes constructives", ha reblat el president català, que també ha rebatut les crítiques del PSC i Ciutadans.






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació