coronavirus

Els ciutadans del Regne Unit que tornin de l'estat espanyol estaran obligats a fer quarantena

Bèlgica ha prohibit viatjar a Lleida i Osca i França recomana no anar a Catalunya pels brots de coronavirus

per NacióDigital , 25 de juliol de 2020 a les 19:43 |
Platja de Sant Sebastià | Ricard Novella
Els rebrots de coronavirus a Catalunya i a la resta de l'estat espanyol s'estan cobrant les primeres conseqüències en plena temporada turística. Ara és el Regne Unit qui alerta als seus ciutadans que si viatgen a l'estat espanyol, caldrà que facin dues setmanes de quarantena en retornar. 

Segons informa el diari britànic The Telegraph, la mesura entrarà en vigor aquesta mateixa nit. Així Espanya s'afegeix a la llista de països on el Regne Unit ha imposat quarantena pels seus ciutadans.


En una piulada a Twitter, la primera ministra esconcesa, Nicola Sturgeon, ha dit que la decisió s'ha pres després d'haver analitzat les darreres dades de l'evolució de l'epidèmia. "Això demostra que aquests assumptes estan subjectes a canvis a curt termini, el meu consell es tenir precaució amb els viatges no essencials a l'estranger", ha dit Sturgeon. Aquesta nova mesura arriba el mateix dia que Bèlgica prohibeix viatjar a Lleida i a Osca i recomana fer quarantena i una prova PCR a tots els seus ciutadans que tornin de Catalunya. També el primer ministre francès ha recomanat no viatjar a terres catalanes pel risc de contagi. Unes mesures que aquesta mateixa tarda la ministra d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha alertat que el sector turístic està "en un moment molt crític". 





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació