Internacional

FOTOS Així de malmeses han quedat les oficines de TV3 per l'explosió a Beirut

La corresponsal Txell Feixas ha informat que es troben tots bé

per NacióDigital , 4 d'agost de 2020 a les 19:48 |
Una potent explosió ha sacsejat aquest dimarts la zona del port de la capital del Líban, Beirut. Per ara, hi ha més d'un centenar de morts confirmats -en podrien ser molts més- i uns 4.000 ferits. 

La corresponsal de TV3 a la capital libanesa, Txell Feixas, ha mostrat, amb diverses fotos a les xarxes socials, l'impacte de l'explosió a les oficines que la televisió pública catalana té a la ciutat. Tots els vidres de l'edifici, trencats. I bona part de la delegació ha quedat destrossada a causa de l'ona expansiva. Feixas ha informat que tots es troben bé i ha pogut informar dels fets en directe a TV3 una hora després de la deflagració.

  Els vídeos que circulen per les xarxes socials mostren una gran columna de fum a la zona, prèvia a una segona deflagració de major potència, que ha provocat una devastadora ona expansiva. Els vidres trencats de cotxes i edificis propers a la zona, segons apunta Associated Press, han estat la causa de molts ferits.

Segons la versió del govern libanès, feta a través de l'agència estatal libanesa de notícies, NNA, l'incident ha tingut lloc en un magatzem de material explosiu del port després que es declarés primer un incendi en un magatzem de blat.


El material explosiu, unes 2.750 tones de nitrat d'amoni, estava emmagatzemat sense condicions de seguretat "des de feia sis anys", segons ha apuntat l'Alt Consell per a la Defensa. 

El primer ministre libanès, Hasán Diab, ha decretat aquest dimecres jornada de dol nacional en homenatge a les víctimes de les explosions i ha demanat ajuda internacional davant del que ha titllat com "una catàstrofe". També ha assegurat que es trobaran els responsables i que ho pagaran per tots "els màrtirs". 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació