coronavirus

Vint experts demanen un examen imparcial que expliqui l'alta mortalitat a Espanya

L’informe es pregunta com un dels millors sistemes de salut del món pot tenir aquestes xifres de Covid

per NacióDigital , 7 d'agost de 2020 a les 08:03 |
Una ambulància del SEM | Martí Albesa
Espanya ha estat colpejat fort per la Covid -19, amb més de 300.000, 28.498 morts confirmades, un excés de mortalitat de 44.000 persones, més de 50.000 treballadors sanitaris infectats i més de 20.000 morts en residències. Amb una població de 47 milions, aquestes dates situen Espanya entre els pitjors països afectats. Espanya és un dels països amb un millor sistema sanitari del món i està situat al lloc 15è de la seguretat sanitària mundial. Com pot ser que Espanya es trobi ara en aquesta posició?”.

Així s’inicia el contundent informe que han elaborat una vintena d’experts en salut pública de diversos organismes i universitats, on demanen una avaluació independent internacional que analitzi què ha passat a l’estat espanyol. La petició s’ha fet aquesta nit a través d’un article publicat a la prestigiosa revista de medicina The Lancet


Entre els firmants hi ha gestors, epidemiòlegs, investigadors i professors d’una vintena de centres com ISGlobal; l’Agència de Salut Pública de Bacelona; les universitats de Santiago de Compostela, la Rovira i Virgili, Alacant, Singapur i Oxford; la London School d’Higiene i Medicina Tropical, i el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, entre d’altres. 

“Aquesta avaluació no pretén ser un instrument per repartir les culpes. Hauria de servir per identificar les àrees de salut pública i del sistema sanitari i d’assistència social que necessiten millorar”, diu el text. 


“Animem el govern espanyol a considerar aquesta avaluació com una oportunitat que ens hauria de portar cap a una millor preparació per lluitar contra la pandèmia, prevenir morts de manera prematura i construir un sistema de salut potent, amb evidències científiques al seu nucli”, conclou el document. 




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

També hauries de llegir
Fa 22 hores

Així combat els virus el nostre organisme

Participació