Tota l'actualitat, minut a minut

Segueix, en directe, el que està passant a Catalunya i al món

per NacióDigital , 17 d'agost de 2020 a les 08:30 |
 12:08 
ERC proposa que el català sigui requisit per obtenir una plaça a Correus als territoris on és llengua cooficial

 ERC ha registrat una proposició no de llei al Congrés en la qual insta el govern espanyol a "incloure com a requisit per obtenir una plaça a Correus" tenir "la capacitació lingüística suficient per comunicar-se en les llengües cooficials d'aquells territoris que les tenen". El text planteja que sigui requisit tant en el cas d'una plaça fixa com temporal. Els republicans argumenten que "tenint en compte la diversitat lingüística i la vocació de servei públic de Correus, cal garantir-hi l'ús d'aquestes llengües i que la ciutadania pugui dirigir-se i ser atesa en la llengua oficial que els interessats triïn, en qualsevol servei ofert per Correus, sense que es produeixin dilacions indegudes per raó de la llengua triada".

Més informació aquí:

 10:14 

 10:01 
ÚLTIMA HORA |

 09:49 
Condemnat a 11 anys i un dia de presó un monitor per abusar sexualment d'una menor de 15 anys

L'Audiència de Girona ha condemnat a 11 anys i 1 dia de presó un monitor de Llagostera (Gironès) per abusar sexualment d'una menor de 15 anys. La sentència conclou que el processat va començar una relació amb la menor, que era alumna seva a l'Espai Jove de la població, prevalent-se de la "influència personal i emotiva que ostentava sobre la menor perquè era coneixedor dels sentiments que li despertava". Un magistrat del tribunal ha emès un vot particular perquè sosté que la pena és massa alta. El judici es va fer a porta tancada.

 09:05 
Quin temps farà avui? Dia ennuvolat amb possibilitat de pluges en qualsevol punt com a avantsala d'una nova pujada de les temperatures.

La previsió meteorològica completa, aquí:

 08:37 
En vigor des d'avui

 08:27 

 08:12 
Les portades del dia

 21:13 
Álvarez de Toledo: "Casado considera que la meva concepció de la llibertat és incompatible amb la seva autoritat"

La fins ara portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha lamentat la seva destitució i creu que és "perjudicial" i "dissortada" per al partit i per a una Espanya "forta, adulta, moderna i de ciutadans lliures i iguals". Després de l'anunci de la seva destitució, ha assegurat que Casado li ha transmès que la seva concepció de la llibertat és "incompatible" amb la seva autoritat com a president del PP. "La discrepància no és deslleialtat, la llibertat no és indisciplina i el pensament propi mai és atac a l'autoritat", ha esgrimit Álvarez de Toledo.

 20:05 

 18:55 
Simón avisa que la xifra dels nous positius dels darrers tres dies "no és bona"

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que a l'Estat hi ha un "increment progressiu" de casos però que és "suau". Durant la compareixença d'aquest dilluns ha explicat que l'augment de contagis és "més fàcil de controlar que en altres períodes" i és "moltíssim més suau que al març i abril". Tanmateix, ha admès que la dada de nous positius dels últims tres dies (16.269) "no és bona". Simón ha destacat que el virus va evolucionant "geogràficament" i mentre autonomies com Catalunya ja estan en una fase de "control" ara són d'altres com Madrid les que estan incrementant els casos amb més força.
 

 18:35 
El delegat del govern espanyol a Madrid assegura que l'actuació de la policia espanyola va ser "proporcionada" durant la manifestació negacionista

El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, ha assegurat que l'actuació de la policia espanyola va ser "proporcionada" durant la concentració contra l'ús de les mascaretes durant la manifestació negacionista de la plaça Colón. Ha argumentat que, si s'hagués dissolt la convocatòria per no respectar les normes sanitàries, hauria estat "pitjor" amb "centenars de persones caminant de manera descontrolada" pels carrers de Madrid.

 18:25 
Colau no descarta recuperar l'acusació d'assassinat pels terroristes del 17-A

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta recuperar l'acusació d'assassinat en el judici contra els atemptats del 17-A si hi ha base suficient fer fer-ho. "Entenem que, si s'estaven preparant per matar, també se'ls pot acusar d'assassinat", ha dit en una entrevista a RAC1.  Fins ara tant la Generalitat com l'Ajuntament havien descartat demanar la pena d'assassinat contra els dos nois vinculats a la cèl·lula terrorista i que estan vius, argumentant que no eren autors materials dels fets. Els joves en qüestió són Driss Oukabir, germà d'un dels terroristes abatuts a Cambrils i que s'hauria fet enrere a última hora, i Mohamed Houli Chemlal, que va resultar ferit per l'explosió al xalet d'Alcanar.  

Així i tot, durant l'entrevista Colau ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona en un principi sí havia donat suport a l'acusació que plantejaven les víctimes, "però el jutjat ens ha tombat els recursos i ara ha caigut". Encara que no descarta tornar a plantejar l'acusació.

 18:11 
Albiach després de saber que Joan Carles I està als Emirats Àrabs: "Amb un rei així no calen republicans"

La líder dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, ha criticat aquest dilluns que el rei emèrit Joan Carles I es trobi actualment als Emirats Àrabs Units (EAU): "Amb un rei així no calen republicans". "Joan Carles I tria com a destinació els Emirats Àrabs Units, una dictadura corrupta que viola sistemàticament els drets humans", ha dit en una piulada en el seu compte de Twitter, després de la confirmació aquest dilluns per la Casa Reial.

 18:09 
ÚLTIMA HORA | Casado fulmina Álvarez de Toledo com a portaveu del PP al Congrés

Turbulències al PP. Pablo Casado, president de la formació, ha cessat Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu de la formació al Congrés dels Diputats. Es tractava d'una de les principals dirigents de la formació des que Casado va assumir les regnes del partit fa dos anys. Álvarez de Toledo ha dut a terme una estratègia incendiària des de la tribuna del Congrés i ha topat amb els sectors més moderats de la formació.

Més informació, aquí:

 18:09 
Ryanair reduirà un 20% els vols al setembre i octubre per les quarantenes

Ryanair reduirà l'oferta de vols en un 20% al setembre i octubre per l'impacte dels rebrots i les noves restriccions de mobilitat. "En les últimes dues setmanes, a mesura que diversos països de la Unió Europea han augmentat les restriccions de viatge, les reserves anticipades s'han vist afectades negativament", ha reconegut un portaveu de l'empresa a Reuters. Les retallades afectaran principalment Espanya, França, Irlanda i Suècia i implicaran, majoritàriament, reduccions en les freqüències de vols. A principis d'agost, l'empresa va restablir el 60% dels vols programats però ara s'ha vist obligada a retrocedir per l'impacte de les noves mesures.

 17:47 
ÚLTIMA HORA | Més de 16.000 contagis a Espanya des de divendres

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dilluns a la tarda 16.296 casos nous de coronavirus a tot l'Estat. El balanç recull tots els contagis confirmats des de divendres. En les últimes 24 hores, s'han detectat 1.833 positius per la Covid-19.

 17:36 

 16:43 
Madrid prohibirà menjar i beure al transport públic pel coronavirus

La Conselleria de Transports de la Comunitat de Madrid ha demanat a Sanitat que prohibeixi menjar al metro i als autobusos interurbans per evitar propagar la Covid-19. En els autobusos urbans, segons explica l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ja existia la prohibició, que ara s'ampliarà a la resta de transport públic.

 16:11 

 16:07 

 16:02 
Òmnium destaca que els Emirats Àrabs no tenen tractat d'extradició amb Suïssa

Òmnium Cultural, que està liderant una estratègia judicial contra el rei emèrit pels presumptes casos de corrupció que l'assetgen, ha destacat després de fer-se públic que Joan Carles I és als Emirats Àrabs que el país no té tractat d'extradició amb Suïssa. Al país helvètic és on també s'hi investiguen les maniobres del monarca, que tenen a veure amb l'AVE a La Meca i la seva relació amb Corinna Larsen.

Més informació aquí:

 15:40 
ATENCIÓ

 15:39 

 15:07 
ATENCIÓ

 14:57 
La Intersindical reclama reduir les ràtios d'alumnes i fer PCR a les escoles

La Intersindical – CSC veu amb "preocupació" l'inici del curs escolar i ha reclamat reduir significativament les ràtios d'alumnes per aula per reduir el risc de contagi i millorar la gestió dels casos positius. Així mateix, ha proposat fer proves periòdiques a tot el personal del centre i als alumnes per fer més "eficaç i ràpid" el sistema de detecció i aïllament dels casos. En el cas dels infants que hagin de fer quarantena, el sindicat ha demanat un permís retribuït per als pares i exigeixen aportar més recursos per a la gestió dels positius i el rastreig.

 14:28 
Infermers avisen que si la pressió assistencial torna a ser com la de fa uns mesos "el sistema no ho aguantarà"

El sindicat d'infermeria SATSE ha alertat aquest dilluns que els professionals "estan esgotats" i ha reclamat més material de protecció i l'ampliació de les plantilles a les administracions, per poder afrontar una segona crisi. Adverteixen que "si la pressió assistencial torna a ser com la viscuda fa uns mesos, el sistema no ho aguantarà", ja que en aquest moment "falten mans, és així de senzill", apunten en un comunicat.

 14:21 

 14:07 
ATENCIÓ |

 14:03 
Recullen més de 70 quilos de residus a la costa de Sitges en només un mes

L'embarcació habilitada per l'Ajuntament de Sitges per netejar el litoral del municipi ha recollit 1.130 litres cúbics de residus, uns 72 quilos, entre l'1 de juliol i el 8 d'agost. La darrera setmana de juliol és quan més residus es van recollir amb una mitjana de 100 litres cúbics diaris. Entre els objectes més habituals hi ha ampolles, llaunes, bosses, residus orgànics i, en les darreres setmanes, s’ha detectat també un augment de mascaretes i guants.

 13:57 

 13:35 

 13:23 
Els cribratges massius al Besòs i el Maresme arrenquen amb 91 proves PCR en les primeres dues hores

Els cribratges massius per detectar persones amb covid-19 al Besòs i el Maresme han començat aquest dilluns. Les proves estan destinades a 8.000 persones residents en un clúster específic de carrers, en la zona delimitada per Rambla Prim, Llull, Ramon de Penyafort i Jaume Huguet. En les primeres dues hores, el Centre d'Atenció Primària (CAP) del Besòs ha realitzat 91 PCR i preveu fer-ne 400 diaris des d'aquest dilluns fins al dimecres, de les nou del matí a les set del vespre. Aquestes proves se sumen a les 836 realitzades aquest cap de setmana a Torre Baró, un altre dels barris amb una major incidència del coronavirus en les últimes setmanes.

 13:15 
VÍDEO | L'Amazònia, en alerta. 

Fa un any, el món es commocionava per la tràgica situació a la selva, però res ha canviat. De fet, ha anat a pitjor: més de 10.000 incendis en només 10 dies d'agost, la pitjor situació de la dècada.

 12:49 

 12:37 
ATENCIÓ |

 12:26 
Argimon recorda els presos i els exiliats en la lliçó inaugural de l'UCE

Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat, ha volgut tenir un record per als presos i els exiliats en la lliçó inaugural de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). En especial per a Toni Comín, exconseller de Salut i amb qui va treballar durant dos anys. Argimon ha assenyalat que caldrà estar "amatents" a l'hora de consolidar les "llibertats" un cop passi el pitjor de la pandèmia. Informa Oriol March.
 

 12:25 
L'Íbex cau un 0,9% i perd els 7.100 punts a mitja sessió

L'Íbex 35 ha retrocedit un 0,9% durant la mitja sessió d'aquest dilluns, cosa que l'ha portat a perdre la quota desl 7.100 punts en una jornada marcada pes rebrots de coronavirus i les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units.

 12:25 
La mesa del Parlament abordarà aquest dimarts la petició de JxCat per cessar el secretari general

La mesa del Parlament es reunirà aquest dimarts per videoconferència i tractarà els escrits presentats en relació a la publicació parcial de les resolucions aprovades pel ple sobre la monarquia. Entre aquests documents hi ha la petició de JxCat perquè se cessi el secretari general de la cambra, Xavier Muro, responsable de la publicació de les resolucions al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). 

 12:15 
Torra recorre el veto del Suprem a la recusació de quatre magistrats en la causa per la seva inhabilitació

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un recurs de súplica al Tribunal Suprem contra la decisió de l'alt tribunal de vetar la petició de recusació que va elevar contra cinc magistrats: Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo Gómez de la Torre, Antonio del Moral García i Vicente Magro Servet. El 17 de setembre Torra està citat a declarar per la seva inhabilitació davant del Suprem.

 12:24 

 11:57 
En marxa l'edició número 52 de la Universitat Catalana d'Estiu

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) celebra l'edició número 52 malgrat els estralls de la pandèmia. La lliçó inaugural va a càrrec de Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat. Amb intervencions telemàtiques, també hi seran els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont i els consellers Damià Calvet i Mariàngela Vilallonga.
 

 12:05 

 11:56 

 11:17 
Les sales Jamboree, Tarantos i Moog tornen a cancel·lar les programacions per les restriccions en la música en directe

La represa de la programació a les sales del grup Mas i Mas Jamboree, Tarantos i Moog ha quedat anul·lada després de les mesures anunciades el divendres passat pel govern espanyol relatives a l'oci nocturn i a la música en directe. "Tot i la nostra intenció manifesta de recuperar una certa normalitat, sentim molt comunicar que ens veiem obligats a anul·lar les actuacions i programacions previstes pels nostres tres espais", ha informat el grup en un comunicat. Tanmateix, manté la celebració dels concerts gratuïts a la plaça Reial com a part dels actes del 60è aniversari de la sala Jamboree.

 11:06 

 10:50 
Colau, sobre les víctimes del 17-A: "Barcelona no les oblidarà mai"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat la celebració de l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost del 2017 perquè "no deixa de ser una manera d'estar junts i de dir junts que no oblidem a les víctimes, que Barcelona no les oblidarà mai". En una entrevista a RAC1 ha demanat "els màxims esforços" al govern espanyol per esclarir "si hi ha algun contacte" del CNI amb l'imam de Ripoll: "Ho necessitem com a societat democràtica i en particular per les víctimes que han patit tant".

 10:29 

 10:21 
La Covid-19 deixa ja més de 775.000 morts a tot el món

Les víctimes mortals per la pandèmia de coronavirus a nivell mundial han superat ja les 775.000. En les darreres 24 hores se n'han registrat oficialment unes 4.000. Així ho destaca el darrer balanç de la Universitat Johns Hopkins, d'aquest dilluns. La Covid-19 ha afectat més de 21,6 milions de persones arreu del planeta, amb gairebé 13,7 milions ja recuperades.

 10:12 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació