FESTA MAJOR

Confirmat: enguany no hi haurà Seguici popular per Santa Tecla

El debat al si de les agrupacions no ha finalitzat en l'aparició de cap nou format que sigui compatible amb les noves normatives sanitàries del PROCICAT

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 21 d'agost de 2020 a les 11:40 |
La presentació de la samarreta i de la iniciativa solidària del Ball de Diables s'ha dut a terme a la Casa de la Festa. | Josep M. Llauradó
Sense encara una comunicació oficial, l'Ajuntament de Tarragona ja ha descartat de totes totes poder organitzar enguany res que s'assembli al Seguici festiu de la festa major de Santa Tecla. La nova normativa del PROCICAT impedeix de fet que grups diferents comparteixin un mateix escenari o actuació, per la qual cosa no es podria fer al carrer però tampoc en un pla alternatiu al Camp de Mart, una opció que de fet els mateixos grups del Seguici havien també descartat.

Cristina Albereda, representant del Ball de Diables de Tarragona, ha assegurat avui que "s'ha d'actuar en coherència" amb la situació actual i que totes les actuacions que es facin han d'estar "ben pensades". En aquest sentit, ha destacat que "només podem estar al costat dels tècnics" en la decisió que aquests prenguin. Això sí, ha lamentat que els membres del Ball de Diables "troben a faltar les actuacions" i que "no concebíem una Santa Tecla diferent".


La presentació del programa festiu de Santa Tecla, un cop el de la festa major de Sant Magí ja s'ha pràcticament exhaurit, està pendent d'un fil: el de les noves mesures que puguin dictar els governs per evitar el risc de rebrot de coronavirus.

Un euro per cada samarreta a la Marató de TV3


Aquest matí s'ha presentat ara ja sí oficialment la samarreta de les festes, que des de fa trenta anys va a càrrec del Ball de Diables de Tarragona. Aquesta entitat ha decidit que enguany una part de la recaptació vagi destinada a la Marató de TV3, que alhora invertirà tot allò que reculli en la lluita contra la Covid-19 i les seves conseqüències.

Concretament, les samarretes tindran un cost de 12 euros, com és habitual, i 1 d'aquests serà per a la Marató. Albereda ha assegurat que des de l'entitat esperen que "la gent s'animi més a comprar-la". Des de l'Onze de setembre es podrà adquirir al Mercat Central i a la parada de les festes al Teatre de Tarragona.

 

Participació