coronavirus

L'ANC manté les concentracions de la Diada: «Serà molt descentralitzada»

La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, assegura que es compliran les mesures de seguretat pel coronavirus i descarta aglomeracions massives: "Això no ho farem"

per NacióDigital , 26 d'agost de 2020 a les 11:14 |
La manifestació de la Diada de l'any passat. | Adrià Costa
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha explicat aquest dimecres que l'entitat mantindrà el format de la Diada, que preveu concentracions davant d'un centenar d'edificis de l'Estat en una seixantena de municipis catalans. En una entrevista a RAC1, Paluzie ha garantit que es compliran mesures de seguretat pel coronavirus, com la distància entre manifestants i l'ús obligatori de mascaretes, i ha descartat dur a terme mobilitzacions massives: "Això no ho farem". L'ANC assegura que la protesta serà "molt descentralitzada".

Paluzie ha afirmat que estan "adaptant" la mobilització de la Diada a les indicacions sanitàries que els trasllada Protecció Civil i s'ha mostrat convençuda que el Govern no impedirà les concentracions. "Necessitarien l'estat d'alarma per prohibir-les, perquè el dret de manifestació no el pots prohibir", ha recordat la dirigent sobiranista.


La presidenta de l'ANC ha reivindicat l'"experiència" de l'entitat en l'organització de manifestacions -aquesta serà la novena des de l'inici del procés- i ha assenyalat que s'han dut a terme protestes de petit format els darrers mesos "i en cap s'hi han vist imatges d'aglomeracions generadores de riscos, sinó que s'actua amb molta responsabilitat". "Anirem a una mobilització presencial molt descentralitzada amb estrictes mesures de distància de dos metres entre persona", ha garantit, tot evitant carrers estrets i establint controls per evitar aglomeracions.


Paluzie ha demanat "no renunciar a drets fonamentals", com el de manifestació i ha comparat la protesta amb la tornada a la feina de la ciutadania malgrat la pandèmia de la Covid-19. "El dia 11 de setembre l'independentisme ha d'explicar i exposar al carrer el seu missatge política amb moltíssimes mesures", ha resumit.

L'epicentre de les concentracions -n'hi haurà a les quatre capitals de demarcació i a totes les comarques- serà la plaça de Letamendi de Barcelona, on es faran els parlaments i hi haurà una pantalla de grans dimensions. Per garantir la distància entre manifestants, Paluzie ha explicat que aquest mateix dimecres es reuniran les territorials de l'ANC per si cal adaptar nous punts de protesta i que estudiaran si cal marcar les distàncies a terra "amb guix o alguna pintura no permanent".






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació