coronavirus

La Intersindical fa una crida a manifestar-se a la Diada contra la gestió de l'Estat per la pandèmia

El sindicat demana lluitar en favor d'una "República social i sostenible" que permeti gestionar els recursos propis

per NacióDigital , 8 de setembre de 2020 a les 17:27 |
Participants a la Diada de l'Onze de Setembre de 2018, amb el lema 'Som República'. | Adrià Costa
La Intersindical – CSC ha fet una crida a participar en els actes de l'11 de setembre, impulsats per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu de la Diada. El sindicat ha denunciat la "precarització" provocada per l'Estat i ha criticat que els treballadors de Catalunya visquin amb un salari mínim interprofessional "molt per sota" del cost de vida.

Així mateix, ha carregat contra la "incapacitat" de l'Estat de gestionar la crisi sanitària, amb decisions basades en la "centralització" i la "suspensió de les institucions" catalanes. La Intersindical també ha demanat fer un "front comú" i lluitar per una "República social i sostenible" que permeti gestionar els recursos, les crisis i les polítiques "sense demanar permís ni diners".

 
"Fem una crida a la ciutadania per concentrar-se, seguint totes les mesures sanitàries necessàries, perquè sota el discurs de la por de la pandèmia ens volen tapar la boca", han manifestat en un comunicat.

El sindicat ha assegurat que l'aprovació dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) no s'adapten a les necessitats del territori i ha denunciat la situació dels treballadors autònoms. Així mateix, ha afirmat que les polítiques socials, laborals i econòmiques de l'Estat no tenen en compte les "necessitats reals" de la ciutadania.


El sindicat participarà en l'organització de més d'una trentena d'actes arreu del territori i aportarà més d'un centenar de persones voluntàries.





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació