DIADA NACIONAL

La Diada institucional dona el tret de sortida als actes de l'Onze de setembre a Tarragona

L'alcalde, Pau Ricomà, fa una crida a construir "un país que tothom es pugui sentir seu"

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 11 de setembre de 2020 a les 09:21 |
La representació de l'Ajuntament de Tarragona, fent l'ofrena floral a Rafael de Casanovas. | Josep M. Llauradó
Els actes de la Diada Nacional organitzats per l'Ajuntament de Tarragona han començat aquest divendres puntuals a les 9 del matí. L'alcalde, Pau Ricomà, ha pronunciat un discurs marcat pel context de pandèmia. "Hem de construir un país en què tothom se'l pugui sentir seu", ha dit, en un moment en què molta gent pateix "falta de perspectives laborals". "Hem de ser capaços de donar la mà a l'altre", ha continuat. Per això ha detallat el seu "compromís" per fer "millor aquesta nació".



L'acte ha comptat amb la presència de diverses autoritats municipals com ara el Port de Tarragona, la Diputació o la Delegació del Govern de la Generalitat, i un any més hi han faltat el PP i Ciutadans. Les ofrenes han continuat al llarg del matí, amb entrades esglaonades -per evitar aglomeracions- de diverses institucions i entitats de la ciutat. Fins a les onze, associacions i partits polítics han estat mostrant el seu homenatge a la figura de Rafael de Casanovas, al passeig que porta el seu nom, al costat del Fortí de la Reina.

Una de les novetats ha estat l'ofrena separada del grup municipal de Junts per Tarragona i del partit polític Junts per Catalunya. El regidor Dídac Nadal, que s'ha donat de baixa del PDECat, ha anat pel seu compte juntament amb les altres dues regidores, mentre que Jordi Sendra, que s'ha afiliat a JxCat deixant enrere el PDECat, ha fet la seva ofrena amb una samarreta amb el lema "Mai no 1-Oblidarem".


Enguany han estat menys entitats que en altres edicions, ja que calia fer inscripció prèvia. A banda de les institucions, s'han fet un total de 25 ofrenes, que han finalitzat a tres quarts d'onze amb l'arribada dels clubs esportius. Les ofrenes s'havien de fer amb un màxim de 3 persones, tot i que en algun cas -com és el Consell Comarcal- n'han estat més.

Més actes durant el dia


A banda dels actes institucionals, la ciutat té previst acollir diferents actes per la Diada Nacional, el més concorregut dels quals serà a la Rambla Nova. Amb l'organització de l'Assemblea Nacional Catalana, des de quarts de quatre de cinc de la tarda fins a quarts de set els independentistes celebraran una protesta descentralitzada que es durà a terme davant de la Subdelegació del Govern espanyol i davant de la seu d'Hisenda.

Seguint els protocols, els assistents s'hi han hagut d'inscriure prèviament i estaran asseguts en tot moment a les seves cadires, mentre durin els diferents parlaments i actuacions. Abans d'aquest acte, se'n preveu un altre organitzat per la Coordinadora Onze de Setembre a la plaça de la Font.

 

Representants institucionals, avui al matí, al passeig de Rafael de Casanovas de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació